Essa Cham Sound System

Datum: Lör 23/08 2014
Kostnad: 100 Riksdaler

100 kr från kl 22.

Jag tror baske mej inte vi råkat ut för detta förut: Att en sedan länge bokad och klar spelning ställts in för att artisten helt plötsligt – i sista stund – kommit på att gaget inte varit högt nog. Detta fullkomligt överraskande besked har inte gått att påverka trots försök med extra morötter och möjligheter till förhöjt gage.

Essa Cham Sound System
Två av stadens musikaliska hjältar i skåneexil blixtsnabbt hoppat in som ett ljuvligt plåster på såren efter Naggos avhopp! Selecta Icue & Dj Superius tar passaten upp till födelsestaden och i baksätet sätter de reggaesångaren Essa Cham, som genom samarbeten med bla Kapten Röd börjar bli ett omtalat namn på landets reggaescen. Kl 22 ikväll smyger de igång sitt sound system i vår svala källare. Välkomna!

Naggo Morris & One Step – INSTÄLLT
Denna kväll får Kafé de luxe finbesök från Kingston när Naggo Morris – tidigare frontman för den klassiska reggaetrion The Heptones – och utrustad med en sammetslen stämma som enligt rykten ännu så här snart 40 år efter bandets storhetstid klingar ljuvt!
One Step är ett niohövdat(!) band med bas i Örebro som bildades tidigt 00-tal. Man spelar reggae med influenser av blues, afrobeat och folkmusik och har släppt ett antal skivor i eget namn. Bandets ordinarie sångerska är Cassandra Rinaldo och hon ackompanjeras av såväl sedvanlig “rock-sättning” som trumpet, fiol & melodika!
Naggo Morris är från Kingston men bor mest i Negril nu. Gör spelningar och studiosessioner regelbundet, ofta med Sly & Robbie.
Naggo Morris & Cassandra Rinaldo kommer att alternera på micken på denna tajta spelning.
Samarbetet mellan dessa fjärran musikälskare kom till efter att Bob Marleys turnéledare Winston Harriott träffade på medlemmar i One Step under en vintersemester i Sverige. Förutom kvällens spelning kommer man gemensamt uppträda på Live at Heart-festivalen i Örebro, i Stockholm, Orsa mm.