Sköna Söndag: The Bandettes

Datum: Sön 24/08 2014
Kostnad: 0 Riksdaler

Som ofta bjuds musik egentligen alldeles för bra för att vara gratis trots allt alldeles gratis på Sköna Söndag. Tiden är 20 och spelningen är lagom lågmäld för att njuta middagen till. Eller ett glas isvatten om du ännu inte avslutat Ramadan. Om vädret är likaledes vackert och stabilt hålls konserten utomhus på vår Glassveranda!

”You feel like you are sharing a carriage with four feisty Swedish girls, their instruments and their soaring interwoven vocals as the tracks slide beneath you and the landscape zips past your window offering glimpses of the world outside. .” (Bearded Magazine)

På hemspråket presenterar sig bandet så här:

Vi är Malmöbandet The Bandettes, som har tagit södra Sverige med en storm i klass med Sven. I sommar beger vi oss ut på turné! Med över 27.000 visningar på vår virala, skäggiga musikvideo The Beard Song, ett ”nära nog sensationellt debutalbum” (Bengt Eriksson) och en sprudlande spelglädje har vi vunnit en plats i mångas hjärtan med en nordiskt skimrande folk/country-pop som ”har nästan lika nära till jazzen som till countryn” (Håkan Engström).

Vi har dragit till oss uppmärksamhet i media i både Sverige (Sydsvenskan) och utomlands (Radio USA), och har gått hem hos så väl feministiska nätverk som skäggfantaster i alla åldrar. Spelningar på så skilda ställen som Debaser i Malmö, Södra Teatern i Stockholm, Söderslätts Countryfestival och live i Radio P4 på Live at Heart i Örebro, har svetsat samman oss till en helgjuten organism som trivs bäst på scen – kika på vårt live-smakprov genom länkar nedan.
För att hitta ny inspiration har vi under våren varit iväg på olika håll i världen som Nashville, Zimbabwe och Brasilien. I april återförenades vi och värmde upp inför sommaren med en turné i
Sverige och Tyskland. Efter det är vi i The Bandettes nu redo för sommaren 2014 med massor av nytt material som längtar efter att möta en publik!

www.thebandettes.com
www.facebook.com/thebandettesmusic