Sköna Söndag: Eric Malmberg - orgel i gillestugan

Datum: Sön 27/07 2014
Kostnad: 0 Riksdaler

Smått sensationellt kommer en av landets främsta orgelvirtuoser – tillika succémannen från Psykjunta och andra scener – till oss denna helt vanliga och särdeles sköna söndag!

Saxat från Wikipedia:
Han är den orgelspelande halvan av den trummor- och orgelbaserade duon Sagor & Swing. Utöver detta har han gett ut fyra soloskivor: Sju små sagomelodier och en låt som mest är som ett ljud (1996), En skattkista längst nere på botten av ett stort hav (2002), temaskivan Den gåtfulla människan (2005), där alla melodier, harmonier och ljud är genererade av endast hammondorgel samt Verklighet & Beat (2007) där han tar ut svängarna lite och rör sig tillbaks till jazzrötterna, med uppbackning av bland andra Bo Hansson och Goran Kajfes. Malmberg har även en bakgrund som serietecknare och har själv gett ut ett flertal fanzines, bland annat Hansson & Karlsson och den mystiska el-orgeln (1996).

Om du (oavsett du vet eller ej) inte lyssnat på Erics underbara musik, bege dej genast till skivbutiken/internet/kompisen och lyssna på mästerverken.

Kvällens spelning bjuder dock ett speciellt upplägg: Med utgångspunkt från morfars sjuttiotalsorgel, med inbyggd trummaskin och andra av dåtidens tekniska finesser kommer Eric att framföra såväl andras som egna kompositioner. Det blir vackert, men också lustigt och nostalgiskt.

Efter konserten kommer Dj-gossarna Linus & Olof att spela kosmisk jazz, svajiga 60-talsgitarrer, psykedelia och framåt kvällen soul & funk.

Välkomna!