The Original Five

Datum: Fre 25/07 2014
Kostnad: 100 Riksdaler

100 kr från kl 22.

Bluegrassparty i två set! Akustisk spelning på verandan 22.30 samt elektrifierad dito i källaren 23.30. Alla som tidigare upplevt bandet rekommenderar att ni njuter de båda seten för maximal nostalgisk sydstatskänsla!

The Original Five är ett nutida bluegrassband från Malmö fast de snarare ser ut som ett gäng nyinflyttade britter i den amerikanska söderns fyrtital! Namnet till trots består bandet av sex fantastiska musiker. Bandets utgångspunkt ligger i bluegrass men repertoaren omfattar såväl honky tonk som hillbillyswing. Detta levereras med exceptionell samspelthet och på den traditionella bluegrass-instrumenteringen sång, banjo, mandolin, fiol, gitarr, dobro och bas. I mars släpptes debutalbumet Greetings from Möllevången, Nu i sommar har bandet bland annat spelat på stora bluegrassfestivalen EWOB i Holland och gjort ett par bejublade förbandsspelningar med Doug Seegers på dennes Sverigeturné.

theoriginalfive.se

Och så här kan det se ut när bandet spelar ihop.

Underjordiska Dansbanan: Dj Sockerlobbyn
Framåt tiosnåret tar Sockerlobbyn plats i dj-båset. Därifrån kommer han med utgångspunkt från popens värld att blanda gammalt med nytt och fisförnämt med folkligt. Mestadels organiska tongångar men också lite data-dunka-dunka-plattor har han i sitt resediskotek. Kvällen till ära har han också rotat fram lite americana för att rama in konserten. Ta en kopp socker och kasta dej in i dansen!

Glassverandan: FunkyPants
Efter kvällens akustiska friluftsspelning tar FunkyPants över rodret vid mixern för att skämma bort oss med bakåtlutad soul, funk och disko från 1960-talet till dagens datum, en del elektroniskt sväng och en näve hiphop av det rätta slaget.

Välkomna!