Blues de luxe: Among Lynx + Bluesmumriken

Datum: Lör 26/07 2014
Kostnad: 100 Riksdaler

Blues de luxe mitt i sommaren – javisst, vi testar!
Entré 100 kr från kl 21 endast till källaren, från 22 samma pengar till hela huset. Förköpsbiljetter hittas HÄR

Äntligen ett uteslutande kvinnligt bluesband på Blues de luxe! Kanske det enda aktiva bluesbandet helt bestående av kvinnor i landet – rätta oss om vi har fel!

Among Lynx
...är det unga Uppsalabandet som vann publikens röst i “Scandinavian Blues Contest” på Mönsterås blues & roots festival den tidigare i år.
Om du var en av det fåtal lyckostar som upplevde endagsfestivalen “O blueslovers where art thou” på Tyrolen tidigare i sommar fick du möta två av bandets medlemmar på den bejublade konserten med namnet “Ladies got the blues”. Detta var från början ett specialkomponerat koncept för Fashing i Stockholm, men blev till turné efter succéspelningen tidigare i år!
www.facebook.com/amonglynx

Innan spelningen och i pausen bjuder stadens unge pianist & autodidakt Bluesmumriken på levande musik från pianot, så kom i tid, gott folk!

Underjordiska Dansbanan: Dj Don Patrique & FlinkeLinkan
Efter att den levande musiken klingat ut svänger vi över till död sådan – eller i alla fall förinspelad musik. Vid mixern står denna kväll Don Patrique & FlinkeLinkan. Som såväl jazzmusiker som medlemmar i så väsenskilda orkestrar som Quito and the Jahnaman band (hiphop/reggae) & Ambush (speed metal) kommer de båda bjuda upp till en sällsynt blandad dans! De kommer att bjuda dansant reggae och hiphop av såväl gammalt fabrikat som nyare slag, men också göra utflykter i alla möjliga andra genrer. Så ta danssandalerna på, gott folk!

Glassverandan: Eva Varga
Eva brukar vanligtvis skämma bort oss med ljuv musik i Vinylbaren, men när denna nu sommarstängt tar hon istället fram sina skivor i hårdplast. Välblandad pop, rock & disko med nån form av kärna i det tidiga sjuttiotalets brittiska rockscen.

Välkomna!