Sköna Söndag: Emily Herring

Datum: Sön 20/07 2014
Kostnad: 0 Riksdaler

När Emily Herring från San Marcos, Texas gör sina första spelningar utanför Nordamerika, sker de otroligt nog i Sverige och just denna kväll underbart nog på Kafé de luxe!

Tidigare i år fick Emily Herring Carl T. Sprague Award från Texas Music Association för ”Your Mistake”-skiva.

Emily hälsar följande inför sin Sverigeturné: Jag ser oerhört mycket fram emot min Sverigeresa. Det är otroligt att tänka att personer från andra sidan jordklotet vill att jag ska komma och spela min musik för dem. Det ska bli så roligt att få komma och se ert land och bjuda er på min Texascountry!

Emily Herring kommer – precis som hon gjort så många gånger hemma i Förenta Staterna – att uppträda ensam med gitarr.

Diskografi:
• My Tears Will Be Relieved (2005)
• The Cat, Beaver, Bee (2007)
• Your Mistake (2013)

www.emilyherring.net

“Western swing och annan djupt rotad Americana framförd med ett sväng som sitter som en smäck. Och till synes helt utan ansträngning, bara en sådan sak. Imponerande originalmaterial och Herring har en röst som tar plats på precis rätt sätt.”
– Bengt O Tedeborg, Rootsy.nu

Skivor av ädlaste vinyl spelas av Dusty & Dilly. Som musiker i bl.a. Fancy Dan and the High Shouters hyser denna nu Lammhultbaserade dj-duo stor kärlek för gammal god country, rock n’ roll och rockabilly. Så räkna med att levereras klassisk amerikansk musik med femtiotalskänsla kvällen lång!