Music is the Weapon▀

Datum: Fre 27/06 2014
Kostnad: 100 Riksdaler

Om allt (mot förmodan) går som vi planerat hoppas vi denna kväll kunna öppna upp en källare med splitter ny miljövänlig ventilationsanläggning installerad – och luftkondition därtill! Blotta tanken på vår mysiga källarmiljö med frisk luft och en human rumstemperatur gör ju att man dansar lite smått!

Och mer dans lär det bli! Till publikfavoriterna Music is the Weapon! Spelning i två set med start kl 22.

Musikkollektivet Music Is The Weapon startade som en hyllning till en av Afrikas största musiker, Fela Kuti, och spelade uteslutande hans låtar. Men med tiden har det tolv man starka bandet gått vidare och skrivit egen musik. Fortfarande i samma anda, men med sin egen unika stil. Bandet tar musiken in i 2000-talet och gör sin version av den musik som Fela Kuti en gång skapade.

Som alltid på bandets spelningar kan publiken förvänta sig medryckande blås, hejdlöst sväng och magiska rytmer i Tony Allens anda under en svettig kväll med stenhård, passionerad nigeriansk funk.

Lyssna in dej genom Spotify, jobba upp tempen ytterligare på www.musicistheweapon.se
och läs mer om musikstilen afro-beats urfader Fela Kuti.

Kvällens Dj blandar groove från hela världen till en dansant, upplyftande och udda upplevelse.

På verandan bjuder Alex följsam gammal soul, smal r&b samt hiphop man hör alldeles för sällan. Känner vi honom rätt smyger det sig in såväl elektroniska ljud som funkiga rytmer.

Välkomna!

Foto: André Larsson