The Vanjas + Maja Johansson▀

Datum: Fre 06/06 2014
Kostnad: 100 Riksdaler

Entré 100 kr från kl 22.

Kl 22.30: Maja Johansson
Maja Johansson är västervikstalangen som i Malmö funnit band och sound. Det är mjukt popig svävande musik med bluestouch där Majas skälvande men säkra sång sticker ut. Hon och hennes band finns inte bara i verkligheten i Möllevången, utan också på Facebook samt Soundcloud.

kl 23.30: The Vanjas
The Vanjas kom samman av en längtan, en lust, till att spela enkel, rå musik. Musik som talar till våra hjärtan, och till dansande fötter. De ville vara ett riktigt band. Ett svettigt riktigt jävla band där publiken drabbas av liveshowen och går hem på skälvande ben. Så blev det.

Vanja Lo, sångerskan, lät tala om sig tidigt. Ryktesvägen fick de andra medlemmarna i bandet höra talas om henne. Hon var som inget annat sas det, som en naturkraft. Att titta på Vanja var som att se en raket skjutas iväg. Plötsligt säger det bara bam! Och så åker man. Hon var som en ung Tina Turner, fast rågblond och sprungen ur norrländska huldraskogar. De gick och såg henne sjunga en kväll och så var det bestämt. The Vanjas började repa och det slog gnistor rakt av. På en gång började tåget rulla.

De spelade live från första början och det med besked. Hjärtan erövrades inom och utom landets gränser. The Vanjas blev en sjuhelsikes liveakt utan motstycke i modern tid. En maskin driven av primitiv lust, glädje och rå energi. En maskin ur vilken alstras blod, svett och tårar – av glädje och av sorg – men framför allt blev de en maskin ur vilken det alstras rock’n’roll med själ och hjärta. Singeln Forget About That släpptes den 5:e december 2014. Albumet The Vanjas Sings and Plays Rock ‘n’ roll släpptes den 19:e februari 2014. Missa inte denna stilfulla urladdning, folk!

Maja Johansson

Foto: André Larsson