Vårstad 23.30: Crying Daycare Choir

Datum: Sön 25/05 2014
Kostnad: 100 Riksdaler

23.30: Crying Day Care Choir
Crying Day Care Choir föddes för fyra år sedan på ett hustak i Buenos Aires. Genom att bli Morgonpasset i P3’s “egna band” nådde de ut till en lyssnande publik i Sverige och har sedan starten 2010 gjort en lång rad spelningar runt riket. Hos oss var de – på klubb Bob i Öst – för ett år sedan och gjorde en väldigt uppskattad spelning.
Efter åtskilliga singel- och EP-släpp har bandet alldeles precis släppt sitt efterlängtade debutalbum: Leave the Kingdom. På plattan tar bandet ett steg mot den amerikanska folktraditionen genom att ta hjälp av ett antal begåvade instrumentalister. Detta kombineras sedan med Lo-Fi för att skapa DCCCs patenterade sound.
Crying Day Care Choir är en udda fågel i den svenska musikfaunan, en fågel som får dig att stanna upp och fundera men som även får dig att le och sjunga med. Missa inte denna chans att uppleva dem live hemma i Värend!
www.cryingdaycarechoir.com

Underjordiska dansbanan: Dj Sockerlobbyn
Pop är Sockerlobbyns specialitet. Det rinner pop i hans ådror. För den sakens skull snöar han inte in på det snävaste, hippaste eller senaste, utan blandar vitt och brett av gammalt och nytt, elektroniskt och organiskt. Hans mål är inte att glänsa, utan att få er att dansa, så kom och sväng loss!

Gräddhyllans Vinylbar: Micke Östlund
Micke är en av av Jazzens eldsjälar i staden och ägnar mycket av sin lediga åt arrangemang med Jazz i Växjö. Denna kväll kommer han dock ge prov på anmat musikaliskt kunnande när han bjuder en hel kväll av Western Swing (tänk på Swinging Hayriders som spelade på nioårsjubileet) och närliggande stilar.

Välkomna!