kl 22: Darya & Månskensorkestern

Datum: Lör 17/05 2014
Kostnad: 100 Riksdaler

100 kr från kl 22, på scen 22, två set.

Välkomna in i Darya & Månskensorkesterns värld: En mörk, sorgsen, drömsk men samtidigt dansant plats!

Alldeles nyss släppte det sverigefinska tangobandet Darya & Månskensorkestern sin andra fullängdare “Innan döden – Ennen Kuolemaa”. Skivan tar vid där den förra hyllade och slutsålda “Älska, lid och glöm” slutade, men med ett mer utvecklat, om än svårdefinierat, sound. Det uppmärksamma örat hör influenser från så vitt skilda genrer som tango, rumba, surfrock, beguine, exotica, vals, schlager och iranskt svårmod! En modern och nyskapande skiva men med en fot kvar djupt i den finska tangokulturen. På skivan återfinns gäster från den sverigefinska artisteliten – tex Anna Järvinen.

Lyssna på skivan “Innan Döden – Ennen Kuolemaa” HÄR
Eller kolla in på Bandets hemsida manskensorkestern.se.

vid UNDERJORDISKA DANSBANAN bjuder Viktor Brobacke upp till dans. Viktor har beväpnad med sin trombon turnerat i minst tre av Världens hörn med storheter som Håkan Hellström & Moneybrother. Därtill är han en av hjärnorna/hjärtana bakom Stockholms klassiska reggaeklubb/liveband Club Killers där soundet är lika genuint som kärleken till musiken. Ikväll bjuder denne fine karl oss en präktig svängom till en blandning av just reggae, calypso, soul & allmän craze!

I GRÄDDHYLLANS VINYLBAR lämnar den smått mytiske kocken Don Rospigliosi kryddmått och soppslevar för att komma ut bland vanligt folk i salongen och bjuda sitt musikaliska långkok. Han utlovar “66 kilo av musikalisk variation som spänner från jazz till lounge och folk till dance”!

Och slutligen, från VERANDANs mixplats bjuder unge herr Larsson rock- och pop som låter minst 40 år gammalt, men ibland är betydligt nyare.

Välkomna!