Jaakko Laitinen & Väärä Raha

Datum: Fre 25/04 2014
Kostnad: 100 Riksdaler

100 kr från kl 22, 2 set med start ca 22.30.

Jaakko Laitinen och hans band gör en blixtturné i Sverige med spelning i Stockholm och på Kafé de luxe! Vi fattade gemensamt tycke när balkan-tango-bandet intog vår scen för två år sedan, så det känns härligt att de kommer tillbaka – nu med en ny platta i bagaget!

Fem finska lappar som spelar balkanmusik må låta som upplägget till en puttrande komedi av Mikael Niemi men är faktiskt snäppet verkligare än så.

Frontmannnen Jaakko backas upp av skickliga trumpet-, ståbas-, bouzouki-, dragspels- och slagverksspelare. I denna synergi skapas ett sånär omänskligt sväng. I klassisk balkananda är låtarna svängiga så att det förslår men på samma gång gör melodierna det tydligt att det är smått plågade själar som bjuder in till denna fest av sällan skådade slag.

För att du till fullo ska förstå storheten i den Finska Balkanmusiken krävs inte mer än att du klickar dig in på Spotify och tar dig en lyssning.

Underjordiska Dansbanan: Baron Behnam
Baronen har spelat in ett par extra kassetter med världsmusikaliska toner – balkan- & tangodoftande sådana – som han adderar till sin vanliga mix av klubbiga rytmer & hiphop. Polera upp näbbstövlarna och kasta dej ut på dansgolvet.

Gräddhyllans Vinylbar: Jazzhatten
Dj Jazzhatten tar ledigt från sitt arbete med festivalen “Tillbaka till Psykjunta” som äger rum på Tyrolen 13-14 juni. Han kommer att blanda en del tongångar från festivalens artister med andra sinnesvidgande tongångar från 1960-tal till nutid.

Bar de luxe: Indigo
De båda unga damerna i dj-duon Indigo bjuder mjukare hiphop och följsamma beats kvällen lång.