Bob i Öst: Mark Olson (of The Jayshawks) + Hillman Lighthouse

Datum: Ons 14/05 2014
Kostnad: 150 Riksdaler

Dörrar 20. Förköpsbiljetter hittar ni HÄR

Efter succékvällar med First Aid Kit, David Simard & Jenny Berkel, Jack & The Wild Horses mfl är det åter dags för Klubb Bob i Öst att kittla alla musikälskare i Växjö inom den alternativa pop-rock-folk-americana-genren. Denna gången med internationellt finbesök på vår scen i form av Mark Olson kryddat med skivaktuella Hillman Lighthouse, Göteborgs svar på Creedence Clearwater eller The Flying Burrito Brothers.

kl 21: MARK OLSON (OF THE JAYHAWKS, USA)
När man tänker på Mark Olson är oddsen stora att man tänker på det legendariska bandet från Minneapolis, The Jayhawks, som han startade 1985 och erövrade stora framgångar med världen över. Efter bandet gick i graven 1995 flyttade Mark till Mojave Desert i Kalifornien där han fortsatte skapa musik med The Creekdippers och senare även som soloartist. Jayhawks återförenades tillfälligt 2011 men Marks fokus nu är det musikaliska samarbetet med norskan och multi-instrumentalisten Ingunn Ringvold. Tillsammans turnerar de med Marks kommande skiva(släpps 2014) och den 14 maj står de på Kafé Deluxes scen i form av en trio som levererar “Folk-Americana” i världsklass.

kl 22: HILLMAN LIGHTHOUSE
Gram Parson sa en gång, samtidigt som han red mot solnedgången, att äkta countrymusik bör innehålla rock’n roll. Detta är en devis Göteborgs Hillman Lighthouse lever efter! Bandet levererar power-pop blandat med americana. Det är tajt och svängigt kryddat med mäktiga riff och underbara stämmor. Bandet spelade in debutskivan hösten 2013 och med den i bagaget styr de hästarna mot Växjö den 14 maj där de delar scen med en av sina förebilder, Mark Olson från The Jayhawks.

Videos:
The Jayhawks – Settled Down Like Rain
Hillman Lighthouse – Dig Deeper från Clean Slate EP

Bob i öst vänder sköna skivor kvällen lång!