Feivel

Datum: Ons 02/04 2014
Kostnad: 60 Riksdaler

Kvällen inleds med vår dokumentärfilmsklubb DocLounge. Efter att såväl film som eftersnack klarats av blir det konsert – av yppersta klass dessutom! För filmklubbspublik samt matgäster ankommande innan 21 är det fri entré till konserten – övriga får betala den nätta summan 60 kr.

Kl 22: Feivel
När Feivels första singel och video släpptes på bloggen PSL i februari liknades musiken vid bandet Beirut under en nordisk frostnatt. Feivel är musik av Elin Hörberg, som även syns som pianist i Skilla och i bandet bakom Sylvester Schlegel. Hon har skrivit musik så länge hon kan minnas men det var inte förrän alldeles nyligen som hon provade egna vingar och man för första gången kunde höra hennes soloprojekt. Feivel och hennes band bygger upp ett drömskt, melankoliskt poplandskap där texternas svärta förmedlas med en luftigt skör sångröst, något som har uppmärksammats bl.a. av PSL.

Lär känna Feivel på:
http://facebook.com/feivelfeivel
http://feivelfeivel.com

Efter konserten tar Bröderna Alfredsson kontrollen över dj-mixern uppe vid barkanten. Därifrån bjuder de på en musikalisk djupdykning i skamusikens svalkande vatten! Från den första internationella ska-hiten My Boy Lollipop till punkdoftande 2-tone, från Stora Britanien till lilla Sverige. Kom och lyssna!