Klubb Sekt: Pärlor för Svin

Datum: Tor 14/09 2006
Kostnad: 80 Riksdaler

Osannolikt nog kommer denna makalösa ensemble till vår källare. Högkultur i underjorden! Vanligtvis håller gruppen och medlemmarna i Klubb sekt på Nalen i Stockholm. En klubb där genrer och media blandas friskt och oväntat. Texten nedan snodde jag rakt av från gruppens hemsida:www.swinepearl.com

Pärlor för svin är en kulturell händelse. Deras konserter kombinerar mästerlig teknik och musikalitet med en avslappnad scennärvaro som transformerar nutida musikkonserter till njutbara och underhållande evanemang. De har själva beställt fler än 90 verk på ca 5 minuter vardera från tonsättare i 19 länder. De har spelat på otaliga olika platser världen runt, från Sverige och övriga Europa till Japan, och på alla sorters lokaler, från klassiska konsertsalar till rocktält på Arvikafestivalen. Deras konserter är underhållande, men med substans, vilket bäddar för en unik konsertupplevelse helt utöver det vanliga!

När klubben besöker Kafé de luxe bjuds ett program som förenar gruppens musikbaserade framträdande med lokala konstnärers medverkan. Innan, efter och faktiskt också mitt i konserten serveras skilda kulturyttringar såsom estradpoesi av Tom Kiraly, kortfilmer av Michelangelo, Sture Dahlström och Mårten Nilsson och obskyr easy listening från DJ Svante Boo.

Thom Kiraly är pirat-sat-poeten som under torsdagsnatten kommer att möta vad som mötas kan. Sedan sin egenproducerade/finansierade/skrivna/framförda spoken word-skivdebut i våras har han klättrat till de högsta positionerna inom poetry slam i Sverige. I år har han vunnit både Sveriges största grand prix-slam, Borås Open och poetry-slam-SM (Då under namnet Stefan Bittera). Under sin tid på/runt/under(?!) scen kommer Thom att framföra saker från sitt senaste projekt “Allt är inte likadant” och lite nytt från kommande akten “Deconstructing Utopia”.