Sköna Trettondag: Rötter

Datum: Sön 05/01 2014
Kostnad: 60 Riksdaler

Öppet dagen lång – som en vanlig skön söndag.
Konsert uppe i salongen i två set från kl 20.
OBS! Entré 60 kr från kl 21.

Rötter
En konsert i två akter om ursprung, olikheter och likheter. (Växjöbördige) Nils Närman Svensson, Aleksander Sätterström och Per Rosenius tolkar visor av Victor Jara och Vladimir Vysotskij. Publiken bjuds på energi, passion och svärta – men även närhet och nerv.

Musikerna Per och Aleksander och sångaren och skådespelaren Nils, bildade musikprojektet ”Rötter” 2011 i Stockholm. Syftet är att lyfta fram viskonsten och folklore-traditionens sångare och poeter som kan hamna lite i skuggan i vårt dagliga mediabrus och tolka deras alster på vårt sätt. Visor där texterna skildrar en vardag för den vanliga människan och poeter som står för social rättvisa, yttrandefrihet och jämlikhet är för oss viktigt att lyfta fram. De 2 akterna är ”Jara på Småländska”, med musik av den chilenska poeten Victor Jara och ”Folkets röst- Vysotskij på svenska” med tolkningar av den ryska poeten Vladimir Vysotskij.

rottermusik.se/lyssna

Efter första set smyger kvällens skivgosse – Josef Kullengård igång stämningsmusiken från barkanten. Han kommer att blanda äldre musik skapad ur solidaritet med nyare progressiva låtar. Lagom experimentellt för att ändå vara skönt att lyssna på kommer denna mix av progg och pop vara. Om ni manar honom, kommer han också förmodligen att skruva upp tempot ett snäpp framåt småtimmarna.

Välkomna!