Kulturnatt de luxe▀

Datum: Lör 25/01 2014
Kostnad: 100 Riksdaler

Det kommer att bli mer musik än någonsin denna kulturnatt! 100 kr från kl 22, dvs innan dess är allt alldeles gratis!

15: Sonny Ohlsson & Markus Athle
Ronnebymusikerna Sonny och Markus är som tagna ur filmen “O Brother, Where Art Thou?” De bjuder på dragspel och banjo irländskt, upphottad svensk folkmusik & dixieland med sin egna lättsamma touch.

17: Quiz de luxe
Elis Edin Markskog & Emil Thunström bjuder in till musikfrågesport med humor och lagom svåra frågor. Frågorna ackompanjeras av levande musik från piano och gitarr.

20: Hurley and the Blue Dots
Bildades 2004 vid det ökända Emådeltat i östra Småland och består av Fredrich Rönnholm på sång, trummor , munspel och Mathias Blixt på gitarr, munspel och bakgrundssång.
Musiken är inspirerad av blues och rock ‘n’ roll från sent 40-tal och 50-tal. Det är rått och opolerat. Låtar av bl a Bo Diddley, Lazy Lester, Jimmy Reed och Muddy Waters blandas med eget material.
Två skivor har duon släppt. Here To Rumble 2009 och Good Rockin’ Daddies 2011. Inspelade live i studio syns nästan svettdropparna rinna ner på gravyrnålen. För det här låter som när stenkakan var kung. I bluestidskriften Jefferson skrev Olle Wallin att “de här grabbarna kan spela och de vet vad de sysslar med.”
Hemsida
Spotify
Livevideo

22: PMtoyou
Electropopbandet PMtoyou från Malmö släppte precis smått fantastiska EP:n Hours. I spetsen finns tidigare växjöbon Anton Thoursie. Bandets maskering garanterar mystik på konserten.

23.30: Montag Mania
“I ena stunden sitter vi under en palm och sipprar ur en kokosnöt, i en annan hänger vi med 60-talets Beatles och insuper indiska inspirationskällor. Tropical Birds är en musikalisk resa i både tid och rum och det är rysligt bra!
Trots att våra öron drabbas ömsöm av indiafrobeat ömsöm av svensktypiska electronica-slingor så blir albumet aldrig spretigt. För vad Montag Mania har i Tropical Birds är en vision, en vision som genomsyrar albumet från början till slut.” – Recension av Daniel Hånberg Alonso, Gaffa
www.montagmania.com
Spotify

Så kvällens dj’s:

Underjordiska Dansbanan: Dj No Daun
Musiken som får er att digga i pauserna och att dansa loss på slutklämmen bjuder ingen mindre än Malmös notoriske musikarrangör tillika Psykjuntaarrangören Rickard Daun alias “Dj No Daun”. Han kommer att inleda med svänginga och smått psykedeliska tongångar från hela världen och framåt natten blanda in såväl pop som gamla goda hits. Ni kan också kallt räkna med en episk avslutning till 80-talets hetaste tryckare… www.rickarddaun.com

Gräddhyllans Vinylbar: Bo Ströberg
Med Bosse vid grammofonen kan vi garantera en kväll av väl sprakande vinyler: Från sinnesvidgande progg till poppigare bitar. Väl utvalda udda bitar som aldrig varit i närheten av att spelas sönder på radion.

Bar de luxe: Johan Rosqvist
Johan har genom åren spelat tung elektronisk musik i våra olika lokaler – från den forna Kungasalen till dagens dansgolv. Denna kväll varvar han dock ner ett par snäpp för att bjuda följsam och jazzig hiphop och reggae ål najt lång!

Ladda upp bilder gratis på Forumbilder.se

Ladda upp bilder gratis på Forumbilder.se

Ladda upp bilder gratis på Forumbilder.se

Ladda upp bilder gratis på Forumbilder.se

Ladda upp bilder gratis på Forumbilder.se

Fotograf: Anna-Stina Stenbäck