Fest i krogen: Samsara Blues Experiment (DE)

Datum: Fre 08/11 2013
Kostnad: 100 Riksdaler

Kvällen inleds med levande pianojazz på vår after-work Ta de’ piano, se separat punkt.

Seda bjuder Fest i logen in till rockkonsert, direktimporterad från Berlin. På scen kl 23, så kom i tid. 100 kr från kl 22.

När de fyra berlinerborna i Samsara Blues Experiment bestämt sig för att ge sig ut på europaturné var det knappast något annat än en självklarhet att de skulle göra ett stopp på Kafe De Luxe. Musiken som kommer att avnjutas kan närmast beskrivas som en ljuvlig psykedelisk hårdrock med klara inslag av både stoner- och krautrock. Detta i förening med en spektakulär liveshow kommer lägga grunden till en minnesvärd kväll i hårdrockens tecken.

Bandet startades 2007 och de har sedan dess släppt två hyllade studioalbum. Deras tredje album Waiting for the Flood ska släppas den 14e november.

Kika in bandets Facekbooksida
Njut bandets musik på Spotify

Iza & Pelle är kvällens dj’s från Fest i logen. De värmer upp källarvåningen med sinnesvidgande rock. Efter konserten tar Karlamellen över för att bjuda upp till yster dans, medan rockälskarna utlovas en hårdare fortsättning avIza & Pelle på ovanvåningen.

UnderjorDiskJockey: Karlamellen
Dj Karlamellen är den gänglige hjälte som bjuder upp till dans efter att Samsara Blues Experiment lämnat scenen. Han kommer att bjussa på smaskigt örongodis för alla dansanta själar. Vilt blandade karlamellodier i form av rock, pop, punk, progg, indie och en släng av kultis! Lika otrendig musik som karln själv är trendig i hela sin ståtliga gestalt.

Gräddhyllans Vinylbar: Gustav Hagelin
Sedan i somras har vi en ny granne ner på gatan. Närmare bestämt en optiker med smak för gammal skön form: Gustav Hagelin. I Gustavs butik kan man medan man testar vågade bågar från svunna tider lyssna på en egenvald vinylskiva från grammofonen. Gustav kommer att bjuda pop och rock från 60-70-talet och vem vet – kanske har han med en liten låda med bågar ni kan få testa till musiken?

Välkomna!