Sköna Söndag: Sara Thuresson - OBS! Inställt

Datum: Sön 06/10 2013
Kostnad: 0 Riksdaler

Tyvärr är kvällens konsert i sista stund inställd pga sjukdom. Vi hoppas kunna få hit henne längre fram, så håll gluggarna öppna!

Efter förra söndagens sagolika konsert med Xenia Kriisin känns det fint att kunna följa upp med ännu en bokning av bästa kvalitet! På scen kl 20. Entrén är fantastiskt nog alldeles gratis.

Sara Thuressons vackra musik har lett till samarbeten med en rad musiker, och såväl Mikael Wiehe som Dan Viktor & Emil Jensen har sjungit hennes sånger! Hon släppte i början av året sitt tredje album ”Jag tror det är möjligt”, på eget skivbolag. Precis som vid tidigare skivsläpp har hon belönats med en hel del fina recensioner. I exempelvis musikmagasinet Gaffa stod att läsa:
”I många av sångerna är just utsattheten ensamheten och tomheten ett återkommande tema. Både den personliga och den allmänna, alltid berörande, som i Vakna, duetten med Mikael Wiehe. Här finns alltid också en strimma av hopp, i musiken, i texterna, som gör allt lite lättare”.

Sara Thuresson är med sina starka texter en ny Eva Dahlgren, eller för den delen en Lisa Ekdahl. Men med ett pianospel som för tankar både till såväl Regina Spektor som Anders Widmark lyckas hon många gånger beröra sin publik ännu starkare. Denna kväll kommer Sara till oss för sin första Växjöspelning på länge, så se till att vara på plats för att uppleva hennes vackra musik.

På Spotify finns hennes album, vill du ha rörliga bilder till rekommenderas videon till låten “Till lags” som är ett slag i magen på nutidens sjuka syn på hur vi bör ta hand om oss. Den finns HÄR

Efter konserten bjuder dj ITob “Pseudofilosofisk elektro-progressiv discofunk” från barkanten. Enligt ITob innebär detta att “känslorna frodas och den stora längtan långt bort mot det slutgiltiga målet växer.” Spännande lyssning väntar kan man konstatera.

Välkomna!