Blues de luxe: Paul Garner (UK)

Datum: Lör 02/11 2013
Kostnad: 120 Riksdaler

Dörrar kl 21, konsert kl 22, två set med en halvtimmes paus mellan. Spisande gäster samt ankommande innan kl 22 – som inte betalar entré – ges (i mån av plats) tillträde till det andra setet.

Alldeles avgiftsfritt förköp finns HÄR för den som inte vill riskera att hamna ute i kylan när bluesen susar igång.

Ända från de brittiska öarnas drottningliga huvudstad härstammar en nyskapande bluestrio av det modernare slaget. Denna trio frontas av den Nyzeeländske Paul Garner som står både för bandets sång och dess mytomspunna gitarrspel. Tillsammans med både klaviaturspelare och trumslagare i världsklass kommer han under denna magiska kväll bjuda på tongångar lika himmelska som bluesiga. Låtarna som bandet framför är originella och den bevandrade trion lyckas med konststycket att återuppfinna bluesgenren och samtidigt hålla stark kontakt med dess rötter.

Paul har under sin karriär samarbetat med namnkunniga musiker och producenter inom bluesen och spelat på ett otal platser världen över. Bandets Sverigepremiär sker på Kafe De Luxe och vi är säkra på att både band och publik kommer att få ett underbart första möte.

För den exotiska touchen bjuder vi text på utrikiska:
”Paul Garner … looks like the future of British blues – he’s a
great guitarist, a fine singer and the guy can move. The blues
lives.” Record Collector magazine
(newsletter Dec 2011)

Hemsida med musik från samtliga skivor: music.paul-garner.com.
På Spotify finns inte Paul Garners senaste album, men likväl What Colour Will You See från 2009.

Bluesklubben väljer plattorna innan konsert och mellan seten, sedan bjuder dj upp till dans på blandad musikalisk konfekt. Uppe på Gräddhyllan bjuds gamla godbitar kvällen lång från grammofonen.