Cirkusorkesteret

Datum: Lör 28/09 2013
Kostnad: 100 Riksdaler

Ja, vi förstår att era öron kan ha svårt att ta in alla de ljud som sprids från våra scener, men vi fick i sista sekund ett oemotståndligt erbjudande från det interskandinaviska balkanbandet “Cirkusorkesteret”. Bandet spelar rysk folkmusik, klassiska balkanlåtar, zigenarjazz, freilachklezmer & Mardi Gras-storbandstokerier!

Bandet är skapat för dom som vill uppleva känslan av sågspån och hästskit, men som inte har råd med biljetten till en riktig cirkus. Orkestern har helt enkelt plocket bort skiten, och levererar bara det rena ljudet från föreställningarna!
Bandet är internationellt och artisterna kommer från kompassens alla riktningar:
Jurij Pavlovski, är en den halvryske gitarrfantomen från danska Møn.
Bas-balalajka-kungen Jesper Lund Jakobsen är bofast i Malmö.
Sigurd Djurhuus är trummornas akrobat från Öland.
Den köpenhamnska kattämjaren Anne Eltard dompterar med sin elektriska fiol.
Ole Algreen Reimer, också från Köpenhamn, utlovar balansnummer med sin trumpet!

Mer skriven information än så här har aldrig uppbringats om denna mytomspunna grupp. Dom sover, äter, spelar och lever på gatan, där zurfplattor & fäjsbock-stofiler – eller vad det heter – finns. Så kom och lyssna på dem i verkligheten på vår restaurangscen kl 23.30 just denna lördag!

Underjordiska dansbanan: Mr T & Jonas de luxe
Mr T är en av våra ständiga medhjälpare, och kunde i Kafé de luxes linda även skådas bakom vår bardisk. Denna käll lämnar han storstadens tristess för landsortens sus och dus! Hans bundsförvant tillika barernas konung, Jonas de luxe möter honom i dj-båset. De båda smyger igång kvällen på tomgång med gammal soul och reggaetakter, men varvar framåt småtimmarna på med godis för danssugna ben och höfter. En lika otrendig som salig mix av hiphop, pop, motown & reggae utlovas!

Gräddhyllans Vinylbar: Edvin & Oscar
Mannen som drog igång improvisationsteatern i Uffes Källare – Edvin Bredefeldt får sällskap av sin vän Oscar från den glamorösa teatervärlden. De utlovar inget annat än feta låtar från grammofonen. Denna beskrivning skulle vi inte gärna boka någon annan på – men till dessa båda gentlemäns goda smak litar vi helt och hållet. Kom och lyssna!

Bar de luxe: Mattias & Mats
Manlig dominans råder bland kvällens jockeys. Det får vi erkänna är lite tråkigt. Desto bättre är kvalitén som kommer att ligga på topp! Uppe i baren blandar Mattias & Mats mestadels rock med en gnutta shock och toppar med lite balkantoner för att inrama Cirkusorkesterets konsert.

Välkomna!