Drottning Konungen

Datum: Fre 20/09 2013
Kostnad: 100 Riksdaler

Underjordiska Dansbanan
Efter att Drottning Konungen levererat den (i alla fall enligt egen utsago) sedermera legendariska dj-spelningen hos oss den 4:e september, har budet om det nya dj-undret gått som en löpeld genom diverse hipstergrupperingar och ungdomsförsamlingar. ”Fräscht som Ramlösa men syndigt som Fireball” är bara ett av de citat som följt händelsens rykte.
Bakom dj-aliaset Drottning Konungen lurar två ynglingar till vardags bärandes namnen David & Love. Båda killarna är på väg emot allehanda äventyr på de brittiska öarna men har efter allmänhetens önskan lovat att giva modersorten en sista chans att “festa som Boris Yeltsin i Vita Huset”, innan de ger sig av. För att ni ska kunna leva er in i känslan, kommer ni utfodras med musik ifrån följande ofta underskattade genrer: svensk drängrap, kurdisk folkelektro, indieinspirerad borgarpop, jugoslavisk dansmusik och kinesisk minimalmusik. Kom och smaka!

Bar de luxe
I baren en våning upp har vi istället ett dj-par som INTE tänker lämna oss i sticket i vår småländska idyll: musikälskarna och -utövarna Ola och Pelle. De båda utlovar en inledning i exakt 120 bpm bestående av gamla melodier som inte dammat och kommer alt eftersom tempot höjs under kvällen sticka in en och annan välvald brittpopbit.

Gräddhyllans Vinylbar
Vid grammofonerna i öster står en omåttligt rutinerad och inflyttad utomsocknare därtill. Psykjuntas egen barista, Dj Jazzhatten bjuder folk-, jazz-, pop-, och rockplattor med den gemensamma nämnaren psykedelia. Alltså inte av skramligt slag, utan av den sköna sorten. Gammalt och nytt, in- och utrikes.

100 kr från kl 23 – som alla dj-helgkvällar. Välkomna!