Håkke & Lussan

Datum: Lör 07/09 2013
Kostnad: 100 Riksdaler

I entrén – som vi glatt inkasserar från kl 22 – ingår denna kväll förmånen att bevittna bluesbandet Thorbjörn Risagers andra set, som startar 23.30.

Efter detta är det dj-duetten Håkke & Lussan som bjuder upp till dans i källaren. Bakom det kanske måttligt glamorösa dj-namnet döljer sig ett riktigt par i kärlek, tillika två av nejdens allra mest begåvade popmusiker. Om de spelar musik som bara är hälften så svängig som deras egenskapade (i banden I don’t speak french och Stranded Mermaid), kommer ni att dansa obönhörligt. Dock hoppas vi att de är aningen mer storsinta än så, och istället bjuder andra artisters låtar. Då kan vi nog vänta oss såväl organiska som elektroniska pop- och indiebitar från nu och då – när och fjärran. Lika delar okänt som gamla godingar.

Gräddhyllans Vinylbar återser och -hör vi till vår stora glädje våra ständiga bundsförvanter Sticky Chicks. Mor och dotter bjuder i vanlig ordning en redig dos med mer eller mindre gubbig, men alltid hjärtlig rockmusik!

Ute på Verandan bjuder samtidigt den trädkramande DJ Alfons – tillika nyvunne ständigt leende stamgäst – “musik man glömt var bra”.

Välkomna på galej, gott folk!