Håårdrock: Beyond Mortality + Erupted + Traitors Curse

Datum: Ons 11/09 2013
Kostnad: 80 Riksdaler

Detta laddade datum till trots törs vi öppna upp vår nypolerade källarvåning för en riktigt hård onsdagskväll! Entré 80 kr till båda våningarna från kl 21.

Banden som spelar är ett snäpp hårdare än vi är vana vid från våra rockaftnar med Muskelrock & Fest i krogen. Deras musik har inte rötterna i 1970-80-talen utan i det mytomspunna 90-talet… Därför varnar vi härmed stamgäster för att öronen måste ställas in för nya tongångar.

22: Traitors Curse
Allt du vill veta om detta hård Växjöband finner du på http://www.traitorscurse.com

22.30: Erupted
Eruptes bildades 2010 i svallvågorna efter det tidigare projektet Beyond Hell, och har hittills släppt demon ‘’Faces of Death’’ och albumet ‘’In the Grip of Chaos’’.
Musiken beskriver bandet själva som gammaldags döds i nytappning med texter som berör religiös filosofi och den ockulta världen. Lystra till Erupteds godbitar på Spotify.

23.30: Beyond Mortality
Växjöbaserade Beyond Mortality spelar så kallad klassisk thrashmetal med inslag av old school death metal. Tänk er 80-talets Slayer blandat med Morbid Angel och Cannibal Corpse.
Det är med anledning av att Beyond Mortaity alldeles nyss släppte sitt debutalbum på Grom records/Wormholedeath records som vi firar av denna kväll. Skivan som heter Infected Life har gett bandet en biljett till den internationella marknaden och fått lysande recensioner från skribenter runt klotet. Fast bandet ser albumet som sitt mästerverk lovar man att tillföra ytterligare en dimension under kvällens liveakt! Njut Infected Life på Spotify eller kika in på bandets hemsida,
www.beyond-mortality.com”.

Pausmusiken i källaren spelas av en av bygdens verkliga musikprofiler i den hårdare skolan – dj Willy Whiplash. Den som tar en liten kort paus i headbangandet kommer genast känna igen denne skäggprydde juvel till karl som medlem i banden _Birdflesh, Entrails & Skogen. Willy kommer skoningslöst att varva thrash- & dödsmetal med klassisk heavey metal. hård musik kvällen lång i källaren, så balsamera din man väl inför timmar av högklassig head-banging.

En våning upp spelas mer lättsmälta popmelodier från baren, så att även torra strupar med tillhörande känsliga öron kan få sitt. Det är ingen mindre än dj Brazil som återvänt till staden och vår mixer efter att flera år irrat runt långt bortom Värends gränser. Brazil kommer att bjuda oss soul från förr, rytmer och en dos med indiepop. Med tyngdpunkten snarare på skönt än trendigt.