Saigon

Datum: Ons 21/08 2013
Kostnad: 80 Riksdaler

80 kr från kl 22, konsert ca 23 på ovanvåningen. Klicka här och införskaffa FÖRKÖP

Farlig lofi-pop á la 2013.

Saigon bildades hösten 2010 i Berlin som en sista utväg i en till synes kall och förlorad stad. Musiken präglades då av tekniken som fanns att tillgå; en mikrofon, en gitarr, en liten batteridriven förstärkare och en synth. Det lo-fi sound som skapades satte stora avtryck på hur de sedan har fortsatt att göra musik. Saigon har släppt två kassetter och bor numera i Stockholm där de är en del av det autonoma konstnärskollektivet Tropiska Föreningen.

Större delen av första skivan “Ready for Romance?” består av söndertrasade kassettöverspelningar, billiga synthar och förra generationens datoreffekter. Hård Suicide-minimalism och ekon av nosie samsas med varma, drömska synthmattor och naiva hitmelodier. Allting kolliderar i någonting hämningslöst, som obehindrat kastar sig mellan känslan av världens undergång och Pina Coladas i ett soligt vardagsrum. Skivan är inspelad, skriven och producerad av bandet själva.

Hemsida
Video
Facebook
Spotify

Kvällens dj’s The Name Dropping Pors Felt Sisters inleder med synthar, gitarrer och effekter i massvis. Minimalistiskt, hårt och stämningsfullt som Lebanon Hanover, effektfrosseri som Wonky Alice, synthigt som Trisomie 21.

Efter konserten utlovar systrarna klassisk indiepop så som Pulp och Blur, något äldre men likaledes dansvänliga Generation X, New Order och Devo, samt ett knippe hypermoderna bitar från grupper som Cats on Fire och Girls.

Räkna antalet bandnamn i kursiv stil, så märker du att duon lever upp till sitt namn “The Name Dropping Pors Felt Sisters”!

På verandan spelar allas vår Åskar godbitar kvällen lång. Välkomna!