Andreas Grega

Datum: Lör 27/07 2013
Kostnad: 120 Riksdaler

120 kr till hela huset från kl 22. Konsert ca kl 23. Förköpsplåtar finns HÄR

Andreas Grega fullkomligt överfyllde Kafé de luxe när han 2010 besökte oss sist. Nu har han istället för att gå den breda vägen skalat ner produktionen kring det hela och kommer hit som ett stopp på vägen i egenstyrda projektet “Hjärtats Väg”. Med bil och husvagn färdas han och hans närmsta musiker på en hjärtformad turné som sträcker sig över såväl Sverige som Norge, och har sin södra spets just i Växjö!

Andreas Grega kallar själv sin musik “Romantisk Punk” och så här beskriver han sin syn på konserten:
“Livemusik handlar inte bara om att framföra levande musik inför publik” utan mer om stunden, nuet, rummet och att det aldrig någonsin kommer ske på samma sätt igen.”
Betänk detta -och kom och dela denna unika upplevelse!

I vintras gav Andreas Grega ut sitt andra album “Mörkerseende” som är inspelat live under fem dagar i den legendariska Abbey Roadstudion i London. Det är ett känslovibrerande album som handlar om att se värmen och ljuset i vår rädslostyrda samtid.

På konserten har Andreas med sig sin bror Alex Jaramillo på gitarr och Jonas Larsson på trummor. Med deras grekisk-svensk-rumänsk-chilenska bakgrund skapar de ett eget uttryck i en melankolisk men hoppfull ljudbild.

Dj Karlamellen är den gänglige hjälte som efter konserten bjuder upp till dans på toppenvåningen! Han kommer att inleda kvällen med ny, gammal och uråldrig rock, poplåtar en och annan visa. Framåt småtimmarna när det kliar i sulorna på ungdomen övergår han till smaskigt örongodis för alla dansanta själar! Vilt blandade karlamellodier i form av rock, pop, punk, progg, indie och en släng av kultis. Lika otrendig musik som karln själv är trendig i hela sin ståtliga gestalt!

Ute på verandan är det ännu en gång Alice som står för musikvalet – denna gång utan syster Linnea, men istället med sin musikaliske läromästare tillika fader vid sin sida. Far och Dotter lovar att spela postpunk av manchestertyp, androgyn indie och pogovänlig punk. Med andra ord kan ni lugnt vänta er melodier ni sällan hört förr av artister som Comsat Angels, Suede & Blitz.

Välkomna på en riktig lördag de luxe!