Birmingham Six Revival + Wagon unplugged

Datum: Lör 01/06 2013
Kostnad: 100 Riksdaler

Entré till hela huset från 22
Wagon unplugged: 22.30
Birmingham Six: 23

I början av 90-talet lyckades folkbandet Birmingham Six vända upp och ner på Växjös musikliv. Med debutplattan Folkterror och sin glada, explosiva irländska folkmusik vann de många av traktens hjärtan. De många liveframträdanden som bandet gjorde lever kvar i minnet hos många av de som var med då det begav sig. För det var som liveband som Birmingham Six gjorde sig ett namn i Växjö, men även utanför Kronobergs gränser då de var ett flitigt turnerande band. ”Jag kommer ihåg att jag räknade till 100 spelningar på bara ett år. Med tanke på hur en del spelningar urartade så kommer jag faktiskt inte ihåg alla.” säger sångaren och gitarristen Mikael Persson med ett nostalgiskt leende på läpparna.
Denna kväll återuppstår bandet för att bjuda en del av oss en nostalgikick och andra chansen att för första gången uppleva känslan av en riktig irländsk festkväll på småländska!

Inte nog med detta, för att göra nittiotalsnostalgin komplett kommer självaste Wagon – eller i alla fall några av dess medlemmar – att resa sig ur graven för en akustisk spelning! Med kapellmästaren för nuvarande bandet Kinetics Fredrik Solfors i spetsen var Wagon bandet som satte Växjö på kartan för alla nittiotalets skate-punk-popare.

Kvällens källar-dj Sockerlobbyn kommer att fylla ut sin sedvanliga mix av lättsam lycklig popmusik med irländska toner och en del nittiotalsmusik. Det sistnämnda främst i alternativ förpackning – men vem vet, kanske dyker Haddaway upp när man anar det som minst…

Vid mixern uppe i baren får vi långväga besök! Det är Dj Repeter som åkt ända från västkustens allra största stad för att skämma bort oss med följande musikaliska blandning: Snäll och puttrig Indiepop, soul, ska, reggae & allmänt fräsiga låtar från the 60’s.

Och ute på verandan är det dj Watts-Gustav som spelar popmusik så det står härliga till.

Och så kvällens sista dj ut är också de mest flertaliga. Madelene & Martin är ett par såväl i verkliga livet som vid skivspelaren denna kväll. In- och utrikes rock och pop från 60-taöet och framåt kommer att ljuda från deras Vinylspelare. Gräddhyllans vinylbar är platsen!

Kort och gott väntar en helt vanlig fantastisk helkväll på Kafé de luxe, så kom och häng på, gott folk!