Sköna Söndag: Nina Wiemer

Datum: Sön 12/05 2013
Kostnad: 0 Riksdaler

Denna söndag bjuds det finbesök i matsalen. Popartisten Nina Wiemer med två fantastiska musiker underhåller i två set, kl 17 samt kl 20. Entrén är alldeles fri, så kom förbi och häng loss!

När Nina Wiemer var 18 år gammal skrapade hon fram tre miljoner kronor på Triss. En otrolig solskenshistoria och en nyckel till en mängd möjligheter efter en uppväxt med många motgångar.

Nina använde en del av pengarna till att resa till Indien för att lära sig sitar och klassisk folkmusik men främst gav pengarna henne möjligheten att förverkliga en dröm hon haft länge – att skapa ett eget album. 2011 släppte Nina sitt egenproducerade debutalbum ”Electrotherapy”. Skivans namn kom av att låtarna var elektroniskt inspirerade och att skriva plattan hade varit ett slags terapiarbete för henne. Ett sätt att bearbeta sin uppväxt, sin ansträngda relation till modern och pappans bortgång. Elektronisk musik plus terapi – Electrotherapy.

Till våren släpper Nina sitt andra album – ”Processing Eleven” En superpersonlig skiva om förlust, musikaliskt sökande, saknad, missbruk, relationer – samtidigt en hyllning till systern, som gick bort 2011 – strax efter att Ninas första skiva släpptes.

Lyssna och lär (känna) på www.vemarnina.se.