kl 12-17: Vinylmania: Doclounge + Skivmässa

Datum: Lör 27/04 2013
Kostnad: 20 Riksdaler

Denna dag bjuder Reaktor Sydost in till vinylmässa på Gräddhyllan, kl 12-17. Det handlar alltså inte om en religiös tillställning… fast ändå nästan för den riktigt intresserade. Servering av kalla och varma drycker samt salt och sött hembakat. Entré till mässa 20 kr, till mässa plus film 50 kr.

I Gräddhyllans matsal kommer ett flertal försäljare erbjuda såväl vinylskivor som apparatur för uppspelning av dessa.
För fattiglappen bjuds även vinylswap. Denna funkar som så att man byter skivor med varandra, och således slipper hantering av smutsiga sedlar och mynt. Kom med en bunt plattor och gå hem med en helt annan bunt!

I den lilla vinkällaren visas Instagramvinylbilder från den stora Världen.

Under hela mässan spelar dj’s vinylskivor ifrån baren. Dessa är bla Jan Strand, Sofia Sundeby, Bertil Samuelsson, Joakim Granlund och Kajsa-Lina Spångberg.

Kl 14: Doclounge: Vinylmania
75 min, visas i källaren

“i begynnelsen fanns tystnaden sen kom vinylskivan”...så börjar regissören och vinylnörden Paolo Campana sin dokumentär. Filmen berättar om vinylmani runt om i världen. Och om världens största vinylfabrik i Tjeckien. Han träffar under sin resa runt i världen både kvinnor som män som är på jakt efter vinylen…de behöver något att beröra och inte en mp3-fil som bara är siffror…Och det analoga soundet är mycket bättre än det digitala…

Eftersnack med Ulf ekerot, Mats Sturesson och Kajsa-Lina Spångberg.