Blues de luxe: Jimmy Z & Slidin' Slim

Datum: Lör 27/04 2013
Kostnad: 120 Riksdaler

Dörrar 21, på scen 22, 2 set. Matgäster samt nöjeslystna fattiglappar som slinker in innan elvaslaget välkomnas fritt till andra set, omkring kl 23.30. Efter konserten bjuder dj’s blandade dansanta tongångar.

Jimmy Z
En man som turnerat världen runt varv efter varv med de allra bästa och som har ett grundmurat rykte som en av världens främsta munspelare. Några av alla de storheter han spelat med är: Tom Petty, Eric Burdon, Carole King, Macy Gray, Gladys Knight, Etta James. Till och med den mest blygsamma skivsamling innehåller sannolikt någon platta som Jimmy förgyllt med sitt munspel eller saxofon.

Slidin’ Slim
Slidin’ Slim räknas idag som en av Sveriges bästa bluesartister, och har också turnerat en hel del internationellt, i synnerhet i USA. Slim belönades tidigare i år med det finaste bluespris en svensk bluesmusiker kan få: Janne Rosenquists Minnespris.

Jimmy Z & Slidin’ Slim
Duon gjorde sin succéartade debut i samband med en Sverige-turné genom landet 2010 som avslutades med en spelning på Linköpings Jazz & Bluesfestival. Det var också i Jimmys sällskap Slim 2012 representerade Sverige i European Blues Challange. Samma år var det dags för ytterligare en sväng i Sverige där höjdpunkten bestod i en spelning på Sveriges största bluesfestival i Åmål. Turnéerna har resulterat i en mängd lyriska recensioner och det råder ingen tvekan om att Jimmy Z & Slidin’ Slim är en en bluesduo i världsklass – som det nu äntligen har blivit dags för Växjö att få uppleva!