Antenna: Big Fox + Nordic + Pace

Datum: Lör 11/05 2013
Kostnad: 100 Riksdaler

En helkväll med inte mindre än tre band från varsin genre: Folkmusik, jazz & pop. Vi har denna kväll med oss följande medarrangörer: Musik i Syd, Kf Kristina, Jazz i Växjö & Valshuset. Ett UNIKT samarbete (än så länge i alla fall)!

Under kvällen kommer medlemmar från de olika arrangörsorganisationerna spela plattor mellan setet för att maximera den ljudmässiga kulturkrocken!

20:00 PACE
Pace spelar ny och egen svensk jazz. De fyra medlemmarna tillhör Sveriges mest välrenommerade jazzmusiker och tillsammans utgör de något av ett “dreamteam”: Elin Larsson, saxofon, Adam Forkelid, piano, Pär-Ola Landin, bas och Christopher Cantillo, trummor. Vackra och vilda improvisationer lever i symbios med starka melodier och ett gediget samspel. Se hur bandet kan te sig live på GMC precis HÄR

21:30 Nordic
Ett av Sveriges bästa och mest populära folkmusikband. Bandet belönades på Folk och Världsmusikgalan både 2010 med utmärkelsen “årets samspel” och 2011 med “årets grupp”. Med en smittande spelglädje och charm har bandet gjort succé såväl i Sverige som utomlands. Nordic är ett folkmusikband, men ändå inte. Med rötterna och ett stort kunnande inom folkmusiken experimenterar trion friskt för att hitta nya uttryck. Resultatet blir stundtals filmiska kompositioner fyllda av klanger, rytmer, groove, reggae och improvisation. Den udda sättningen cello, nyckelharpa och mandolin ger gruppen ett helt eget sound och bidrar till det experimentella uttrycket. Kolla in klippet HÄR

23:00 Big Fox
Charlotta Perers på sång och piano, Gerda Holmquist på cello och plingande instrument och multiinstrumentalisten Albin Johansson. Tillsammans låter de som många fler när deras musik slungar en fram genom savanner och oaser och för öronen till glittrande strömmar. De har spelat med bland andra Jonathan Johansson och First Aid Kit, och de har spelat på både Musikhjälpen i P3 och TV4 Nyhetsmorgon. www.bigfox.se

Dansbane-dj
Efter konserterna tar Dj Sockerlobbyn över rodret i källaren, med prima dans i sikte! Han kommer i sedvanlig ordning bjuda en vild, humoristisk och intensiv mix av alternativ pop från 60-tal till maj 2013, med tyngdpunkten på det organiska men med väl valda elektroniska instick.

Gräddhyllans Vinylbar
..regeras denna kväll av skivsamlaren, journalisten Bo Ströberg, som i vanlig ordning blandar sinnesvidgande flöjtpsyk med något mer lättsmälta poplåtar från 60-tal till nutid.

Bar-dj de luxe
denna kväll är två av Campus veritabla musikälskare Josef & Lianna. De båda vännerna kommer att bjuda en oas i öset med väl vald urban lounge music.