Ta de' Piano: Olof Nilsson European Trio (SWE+CRO+ITA)

Datum: Fre 08/03 2013
Kostnad: 0 Riksdaler

Ett flådigt samarbete med våra vänner på Jazz i Växjö & studieförbundet Sensus gör det möjligt att presentera en smått fantastisk konsert denna kväll!

Trappa ner… Ta de’ Piano! Denna kväll med internationellt fin-jazz-besök. Trots detta: FRI ENTRÉ! Dessutom bjuds som alltid glada priser i bar på såväl mat som dryck. Musiken börjar c:a kl 19, och spelas i två set.

Olof Nilsson European Trio
Musiken som bjuds är främst originalmusik av kvällens maestro, Olof Nilsson, men sporadiskt spelas en och annan standard också. Musiken kan beskrivas som melodisk jazz med influenser av EST, Keith Jarrett och ett visst mått av klassisk musik.

PIANO
Olof Nilsson som komponerat kvällens musik är utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg och Conservatorio di Musica di Perugia, Italien och har som spelat med storheter som Nisse Landgren, Peter Asplund, Nisse Sandström mfl

KONTRABAS
Robin Draganic är född 1963 i Zagreb, uppväxt i Canada, har spelat jorden runt och verkar nu i Berlin. Här är han en drivande kraft i stadens bubblande jazzliv, bl.a. genom egna klubben “Robin’s Nest” som äger rum på ‘B-Flat Jazz Club’ varje onsdagskväll. Basfantomen har en egen hemsida, www.robin-draganic.de.

TRUMMOR
Andrea Marcelli, www.andreamarcelli.com
föddes i Rom 1962, även han nu verkandes i Berlin. Har spelat med mängder av jazzvärldens stora namn, på alla tänkbara internationella scener. Nu kommer han till Kafé de luxe och Ta de’ Piano!