Bob i Öst: For Folk's Sake!

Datum: Fre 12/04 2013
Kostnad: 100 Riksdaler

Entré till hela huset från kl 21, pappersfritt förköp finns exakt HÄR

Bob i Öst presenterar uppföljaren till First Aid Kit-festen:

For Folk’s Sake
är tre internationella akter, eller om man så vill en ambulerande folkfest och hyllning till musik i den amerikanska folk-genren. Turnén ämnar att fylla lite av det musikaliska tomrum i vårt land där systrarna Söderberg i First Aid Kit blivit allt för ensamma representanter för folk-genren.

Just denna fredag kommer denna folkfest till Växjö för ett stopp hos Bob i Öst på Kafe Deluxe! Du får chansen att uppleva det nordamerikanska arvet på internationell toppnivå tillsammans med fantastiska och än så länge ganska hemliga svenska bandet Crying Day Care Choir. Förutom dessa eminenta liveakter står Bob i Öst’s Marcus Knutsson och Gustav Hector bakom skivspelarna och levererar allt från The Flying Burrito Brothers till Grizzly Bear! Anslut er gärna till eventet på Facebook för senaste nytt om kvällen!

Kl 18: Ta de’ piano
Precis som varje fredag smygstartar kvällen redan kl 18 med levande pianomusik och glada timmen på matoch dryck.

Kl 21: David Simard (CAN)
Efter ett flertal turer genom sitt stora hemland Kanada, kommer nu äntligen David Simard till Europa för att lansera sitt debutalbum “Slower, Lower”.
En röst som tar dig tillbaka i tiden, texter som är både levande och mörka, och arrangemang som magiskt transporterar dig till en dov, rökig bar, gör David Simard’s Avant-garde-Folk oförglömlig. Han har en “hemsida”http://www.davidsimard.ca, Facebooksida, och en grymt snygg video!

Kl 22: Jenny Berkel (CAN)
Jenny Berkel har i tysthet lämnat ringar på vattnet runt om i Kanada med sin skimrande, vackra folk. Hennes förmåga att tysta ett sorl och fånga upp en folkmassa dansar på gränsen mellan konsert och estradpoesi. Debutalbumet, Here on a Wire, har kallats “tyst, eterisk och nästan skrämmande” (Bob Mersereau, CBC), och en “underbar överraskning” (Exclaim!). Då hon nu är aktuell med en ny singel och spelningar runtom i Europa verkar det oundvikligt att hennes mjukt sjungna poesi fortsätter att fånga ny publik. Läs mer om Jenny på hennes “hemsida”http://www.jennyberkel.com, Facebook, kolla på en video eller lyssna på Spotify!

Kl 23: Crying Day Care Choir
När bandet för två somrar sedan skulle framföra sin debutsingel July i P4 råkade Programledarna i P3’s morgonpasset få syn på medlemmarna när de i all hast genomförde ett sistaminuten rep på Sveriges Radios innergård. Efter det har Crying Day Care Choir spelat live i P3 inte mindre än tre gånger, blivit spelade i brittiska BBC Radio, skrivit musik till och medverkat i pjäsen Candide på Södra Teatern i Stockholm och gjort sitt första vinylsläpp med EP’n “Join The Joyful Revolution”.
Ett album är i görningen och For Folk’s Sake-turnén blir en bra fingervisning på hur det kommer att låta. Bandet har en Facebooksida, finns på Spotify och missa inte denna snygga video på låten July!