Bräkne-Hoby

Datum: Lör 16/02 2013
Kostnad: 100 Riksdaler

100 kr från kl 23. På scen ca 23.30.

För många är nog Bräkne-Hoby enbart ett litet samhälle med ett inte allt för vackert namn som ligger i Blekinge mellan Karlshamn och Ronneby. Men det är även hemvist för Billie The Vision & The Dancers-sångaren Lars Lindquist.

Som en hyllning till sin hemort så är det också namnet på hans svenskspråkiga soloprojekt. Det som får ses som fröet till Bräkne-Hoby var när Lars skrev refrängen till Maskinens låt ”Liv och Död”. Efter det så uppmuntrade honom Frej Larsson att fortsätta göra popmusik på modersmålet, och vips var Bräkne-Hoby ett faktum.

I slutet av förra året släpptes den hyllade debutsingeln ”Du tände mig” som snabbt hamnade högt upp på en av de digitala varianterna av singellistan, och som också än så länge är den enda bit man kan avlyssna genom sedvanliga musiktjänster.

Eftersom uppföljaren ”Låt mig aldrig bli en sån som du” släpps nu i dagarna kanske ni kan lägga vantarna på ett purfärskt ex direkt efter konserten. Hur som helst så kommer Lars, med enbart en musikalisk datamaskin till hjälp, att bjuda på dansant och refrängstark pop på svenska av prima kvalitet, med start ca kl 23.30 på kvällen.

Ps. HÄR hittar ni Sydsvenskans recension av Du tände mig. Och den officiella musikvideon till samma låt finns på YouTube precis HÄR.

Kvällens dj Baron Behnam har laddat upp med en lagom dos inhemsk indiepop som blandas med electro-remixar på hits från 80- och 90-talet och därtill får en slev hederlig zigenarhouse.

En våning upp på Kafé de luxe bjuder Lina & Elin populärmusik i såväl fram- som baktakt.
Hårdare tag blir det i Gräddhyllans vinylbar där stadens rockfrilla no 1, dj Alo tillsammans med Andy spelar låtar med dist och dubbeltramp och i allra bästa fall klingande kastratsång från 70- och 80-talet.

Välkomna är ni kära vänner!