Releasefest: The Watts

Datum: Fre 18/01 2013
Kostnad: 150 Riksdaler

Separat kalas i källaren 21-23. Entrén på 150 kr inkluderar ett ex av den dagsfärska skivan!

Hembakade tilltugg dukas upp kl 21!

21.30 Liller Man
Lokalproducerad irländsk folkpop med sköna rytmer och vassa gitarrriff.

22.15 The Watts unplugged

23.30 The Watts plugged

Trots att det nya året bara är några veckor gammalt så vankas det redan en tvättäkta releasefest. Detta för att fira släppet av Alvestabandet The Watts fullängdsdebut ”Them”. Med tanke på att bandet enbart existerat i lite drygt två år, samt att de är unga nog att vara Charlie Watts (bandnamnet härstammar från de rullande stenarnas trumslagare) barnbarn, så har de hunnit skaffa sig en diger meritlista.
Det har varit allt från spelningar på hemmaplan i Alvesta och Vislanda till framgångsrikt deltagande i riksomfattande musiktävlingar såsom Livekarusellen och Musikdirekt. Även den kungliga huvudstaden har fått smaka på The Watts mysiga blues- och jazzdoftande pop/rock, detta genom en spelning på det anrika jazzetablissemanget Stampen nu i höstas.

För drygt ett år sedan släppte de sin självbetitlade EP, och nu är det som sagt dags för ett nytt musikaliskt kapitel i sagan om The Watts att ta sin början. Enligt uppgift från bandet själv så kommer det inte vara fullt lika lättsamt och gladlynt som det har låtit tidigare.

Om du missade The Watts på nyinvigningen av Uffes källare i våras får du här en andra chans att se bandet. Denna kväll får man, för endast etthundrafemtio riksdaler, både inträde och ett purfärskt exemplar av skivan! Så välkommen och njut av en historisk afton!

Ps. The Watts finns både på den där ansiktsboken och Spotify.
Ps. 2 HÄR kan du hitta videon till låten Sweet words som kommer finnas på den nya skivan.