Elliphant

Datum: Lör 12/01 2013
Kostnad: 120 Riksdaler

Entré till hela kåken 120 kr från kl 22. Elliphant på scen ca 23.30.

Så här i de sista självande timmarna innan Knut kastar ut julen på tjugondedagen, så lär det ljuda högst dansanta rytmer från vår källare.
Rapparen Elliphant, eller Ellinor Olovsdotter som hon heter i verkligheten hemma i Stockholm, slog igenom under 2012 med singlarna ”TeKKno Scene”, ”Ciant hear it” och ”Down on life”. På nämnda singlar och på den nyligen släppta självbetitlade EP:n blandas det friskt mellan olika genrer t.ex. hiphop, grime, techno, dubstep, baile funk och dancehall, något som gör det ofrånkomligt att jämföra hennes musik med M.I.A.

Elliphant har hyllats inom riket – bl.a. för sin spelning på Way out west i somras, men även i det stora utriket har hon fått uppmärksamhet. I både Amerikat som Brittanien har hennes personliga och säregna musik fått finfina recensioner av välrenommerade publikationer såsom The Guardian, Pitchfork och NME.

Så putsa danskorna lite extra till i afton, samt förbered dig på att slänga (ut julen) och svänga.

Länkar:
Elliphant finns inte bara i verkligheten, utan också på Facebook, Spotify samt i Musikhjälpen

Kvällens diskjockey är INTE Jocke Wallgren som tidigare utlovats, eftersom han tvingats ställa in i sista sekund. Istället bjuder Sockerlobbyn upp till yster dans på delvis bekanta och rakt av dansanta melodier. Pop från 60-tal till nutid, för kvällen kryddat med en portion electronica!

Och på Gräddhyllan gör dj Jazzhatten åter ett gästspel med flummigt sväng från förr och nu! Så av med toppluvan och kom in i vinylvärmen!