Ved

Datum: Lör 29/12 2012
Kostnad: 100 Riksdaler

Dörrar (till hela huset) kl 21, spelning i två set från kl 22.

Med endast tre dagar kvar på det härliga året 2012 så sker det ett allt igenom förnämligt besök från rikets tredje stad genom ett av Kafé de luxes egna favoritband, VED.
Det instrumentala femmannabandet från Malmö, som började som gitarristen Mattias Nihléns soloprojekt, kommer ge oss en hypnotisk, vibrerande och pulserande musikalisk nyårskrönika! Element av surfgitarr, orientalisk psykedelia, frijazz och monoton funk blandas med samplingar från upphittade kassetter, AM-radio, vindljud och knaster. Till skillnad mot traditionella nyårskrönikor så begränsar sig inte denna till att enbart vara tillbakablickande, utan denna blickar samtidigt in i framtiden.

Genom den självbetitlade cd-samlingen som kom tidigare i år har fler fått upp ögonen för bandet, framförallt i vår europeiska gemenskap och då allra främst i Italien och Spanien. Där har skivan mottagits så väl att man genom vilken fungerande transistorradio som helst kunnat njuta en nyplockad oliv till tonerna av just Ved. I afton behövs dock ingen radioapparat utan bara ett öppet sinne för att ta emot de ljuvliga tongångarna.

Folk som har nyfikna öron, och vill lyssna på musiken förväg gör det bäst på soundcloud.com/vedsound.
Bandets hemsida hittar du exakt HÄR

Välkomna!