Kulturnatt de luxe: Carolina Wallin Perez + Orkestar Baxtalo

Datum: Lör 26/01 2013
Kostnad: 100 Riksdaler

100 kr till hela huset från kl 21. En spottstyver för det ljuvliga som bjuds. Välkomna!

Kl 18-22: Ta de’ Piano
Kvällen inleds med levande pianojazz i källaren. Till detta bjuds mat och dryck till specialpriser – ända fråm till klockan 22!

För att fira denna kulturnatt bjuder vi musikalisk kompott på Kafé de Luxe – med vitt skiljda akter. Lite som en musikalisk variant utav Melleruds kulinariska specialitet ”våffla med korv”.

kl 22: Carolina Wallin Perez
Som vi alla vet gäller hårda bud i Mellerud, därför kommer det inte serveras någon ”våffla med korv” från köket under dagen. Däremot lyckades vi i förhandlingarna med Mellerudsborna få låna deras starkast lysande stjärna på musikhimlen, Carolina Wallin Pérez, om än bara för en kväll.
Tillsammans med Ida Lindberg kommer Carolina spela finstämda och lågmälda poplåtar som sannolikt inte lämnar någon oberörd.

Carolina slog igenom 2009 med sina spröda och hyllade Kent-tolkningar på skivan Pärlor och svin. 2012 var ett mycket händelserikt år för Carolina. Under året har hon i tur och ordning; medverkat i melodifestivalen, släppt en skiva med eget material samt agerat förband på Linnea Henrikssons turné.

Hennes hemsida finns just precis här: carolinawallinperez.com/

Danskt balkanröj när det är som bäst! Den som betalt entré till kvällens tidigare konsert är välkommen att stanna på denna saliga upplevelse.

kl 23.30: Orkestar Baxtalo
Efter spelningen med Carolina Wallin Pérez byter aftonen skepnad likt ett janusansikte; från lågmäld pop till eldfängt balkanröj. Orkestar Baxtalo är en dansk sextett som skapat sin egen variant av den klassiska balkanmusiken. Eftersom de aldrig viker av från drömmen om livet som en evighetslång fest med dans och romantik, så bjuds det på mycket passion och inlevelse.
Det är med andra ord som bäddat för en temperamentsfylld och mycket dansvänlig afton där känslorna kommer finnas minst en tum utanför kroppen!

Orkestar Baxtalos lyckliga sound skapas med saxofon, fiol, dragspel, ståbas, gitarr och sång och en hundra år gammal cimbalom!

I händerna på sångaren Gunni Torp har de gamla romska låtarna fått nya danska texter. Dock kan traditionalisten andas ut, texterna kretsar fortfarande om kärlek, brist på pengar, hopp, längtan och vilda hästar.
Så byt om till dina oömmaste finkläder och tveka inte på att ropa ”Baxtalo” under spelningen. På romani betyder nämligen orkesterns namn lycka och välsignad rikedom – i både materiell och spirituell bemärkelse.

Bandets hemsida hittar ni HÄR

Kvällens diskjockeys:
Vid DANSBANAN spelar Baron Behnam upp till fest. Han blandar popmusik med fransk disko, lite klubbigare takter och toppar kvällen till ära med en del balkanbitar av det riviga slaget!

Uppe i baren på KAFÉ DE LUXE slår två av våra meriterade jockeys ihop sina påsar/spisarboxar/hjärtan och spelar trevliga poplåtar för kräsna trumhinnor.

I VINYLBAREN bjuder Bo Ströberg på flöjtprogg av bästa sort och annan lika underlig som skön musik från svunna tider.

Välkomna!