The OSGC

Datum: Fre 21/12 2012
Kostnad: 100 Riksdaler

När vi erbjöd The OSGC-sångaren Radu Apreotesei att spela hos oss 21 dec, blev han smått lyrisk! Som ni säkert hört är det enligt många av mayakalenderns tolkare just denna dag Världen ska gå under. Radu menade att OM nu detta kommer att ske vill han helst av allt uppleva detta just från vår scen. Och det är väl ett fint omdöme?

Oavsett hur det blir med undergången bjuder det svensk-rumänska reggaekonsortiet The OSGC på skön baktakt, kryddat med samhällsengagerade texter vassare än Gheorghe Hagis frisparkar.
Själva beskriver de sin musik som “reggae against the machine”, vilket även är tänkt som titeln på deras kommande skiva.
Fröet till The OSGC (The Old Sound Got Changed) föddes i Göteborg sommaren 2003 av Radu Apreotesei som då hade lärt känna bröderna Erik och Patrik Alexandersson (mer kända som Jr Eric och Partillo i reggaekretsar).

Trots att The OSGC har ett oräkneligt antal spelningar bakom sig runt om i Europa, då främst i Sverige och Rumänien, så har de ej gästat vår källare förrän nu. Dock är bandet inte helt vilsna i de småländska skogarna – de har flera bejublade spelningar på Säljerydsfestivalen i bagaget.

Öron som vill lyssna på The OSGC innan spelningen gör det med fördel genom deras hemsida: http://www.theosgc.com

För dansmusiken i källaren står dj-duon RåDyr från Köpenhamn. De följer upp undergångstemat med ett pärlband av kosmiska hits & bombastisk musik från hela galaxen.

Uppe på Gräddhyllan bjuder Broder Jacob & Kristoffer från Jätakrysset ovanligt glad undergångsrock från 70- och 80-talet men blandar i som de folkparksarbetare de är också in en och annan sextiotalsschlager mellan varven.

Något mer trendiga tongångar bjuder Liljorna från Virserum som väljer låtarna uppe på Kafé de luxe.

Så ta surfbrädan under armen och snöra på dig dina baktaktsdojjor och bege dig ner i vår källare för en höjdarupplevelse denna årets längsta natt!