Blues de luxe: Little King + Lisa Lystam

Datum: Lör 05/01 2013
Kostnad: 100 Riksdaler

Dörrar 21, på scen 22, 2 set. Matgäster samt nöjeslystna fattiglappar som slinker in innan elvaslaget välkomnas fritt till andra set, omkring kl 23.30. Efter konsert bjuder dj’s blandade dansanta tongångar.

För de som vill byta miljö, men ändå lyssna till blues i pausen eller efter spelningen bjuder vår dj blues och relaterad musik ända till klockan 02 uppe i gräddhyllans vinylbar. Detta ingår förstås i entrén!

Little King är det unga bluesbandet från Uppsala/Stockholm. Utan att för en sekund tappa respekt för genrens tradition tolkar de bluesen på sitt eget vis. De kan kallas ett svenskt, ungt Allman Brothers i trioformat. Med sin fina och varierade gitarrblues och alla medlemmar under 25 är bandet precis den injektion av ungt blod som musikstilen behöver. Bandet har uppträtt med artister som Claes Jansson, Monica Törnell, Pelle Lindström, Tommy Holmström och många fler, och denna kväll har de med sig strålande, unga sångerskan Lisa Lystam. Tack vare goda skriverier och enlig publik plockade Little King hem priskategorin People’s Choice i Scandinavian Blues Contest på Mönsterås bluesfest 2012. Bandet släpper sin första skiva nu i januari, och har vi tur får de med några pinfärska ex som vi kan lura av dem!

Den blott 20-åriga sångerskan Lisa Lystam är ett nytt ansikte på den svenska bluesscenen men har redan gjort sig ett namn på olika ställen i Sverige. Hennes stil är nyskapande men på samma gång traditionell. Så här beskriver Anders Lillsunde, Jefferson Blues Magazine, Lisa Lystam i duo med Fredrik Karlsson:
“De faller ur ramen i imitationerna av svart expressivitet. Det gör många vita artister, speciellt nybörjare, men här blir det helt onödigt då det redan har ett eget formspråk. Här står duon för ett helt eget anslag att anpassa bluesformen till ett eget uttrycksätt…”

www.littlekingblues.com/
www.facebook.com/pages/Lisa-Lystam-Blues

Välkomna till ett splitter nytt bluesår på Kafé de luxe!

Dj i källaren efter konserten är vår trotjänare Karlamellen. Han blandar i vanlig ordning det högsta med det lägsta, det hårdaste med det mjukaste och det äldsta med det nyaste. Definitivt mer fokus på sväng, humor och hjärta än trendighet och tajta mixar.

Välkomna så in i norden!