kl 22: Fibes, oh Fibes!

Datum: Lör 03/11 2012
Kostnad: 175 Riksdaler

Dörrar kl 21, på scen 22. Kom alltså i tid! Förköp finns HÄR

Fibes, Oh Fibes! är tillbaka med sin fjärde skiva “Album”, som släpptes i mitten av april och är skriven och producerad tillsammans med Pontus Winnberg från Miike Snow. I vår gör bandet också några utvalda konserter.

Titeln är ingen slump. Plattan heter ju faktiskt “Album” och är mer än en samling utmattande hitförsök. För att överleva hitsäsongen måste det andas och helst även berätta någon form av historia. “Album” är upplagt på det klassiska viset. Tio låtar med ett mellanspel där det är dags att byta sida som på ett vinylalbum. 40 minuter. Här finns de omedelbara popdängorna som kommer att ljuda i din radio i vår och i sommar, men också många spår som växer med antalet lyssningar.

Gästerna har denna gång hämtats från bandets omedelbara närhet: John Eriksson (Peter Björn & John), den unga elektropopduon Icona Pop och Jesper Jarhold (Fontän).

Fibes, Oh Fibes! slog igenom 2004 med singlarna “One Hour Baby” och “This City’s Got No Boulevards” och har sedan dess släppt fyra album och en EP. Förra albumet “1987”, där gruppen samarbetade med musiker som Kim Wilde och Björn Skifs, innehöll bland annat singeln “Love Child” som blev den tionde mest spelade låten under 2009. “Run To You”, duetten med Kim Wilde, nådde Trackslistans tredje plats. “1987” vann även en Grammis för bästa popalbum.

Här finns en liten videosnutt, för den som gillar musik till rörliga bilder.