kl 21: Jazz de luxe: Håkan Broström Quartet + Jazzjam

Datum: Fre 02/11 2012
Kostnad: 150 Riksdaler

Dörrar kl 20.30, HBQ på scen 21, jamsession c:a 22.30.

150 kr. SUPER-pris för medlemmar i Jazz i Växjö samt Stammisar – endast 100 kr!

I samarbete med Föreningen Jazz i Växjö och S:t Sigfrids Folkhögskola presenterar vi glatt levande Jazzmusik i toppklass:

Håkan Broström Quartet
Måtalasonen Håkan Broström skaffade sig som 15-åring en tenorsaxofon för att vara med i ett bluesband. Det var 1970, och sedan dess har han hunnit ägnat sig åt alla saxofonfamiljens medlemmar men så småningom gjort alt- och sopransaxofon till sina huvudinstrument.
Efter flera års musikstudier och medverkande i band som Equinox kom han 1984 till Stockholm och etablerade sig snabbt både som framstående saxofonsolist och ledare av egna ensembler. Under många år spelade Håkan blues och reggae i Peps Blodsband. Det är dock i jazzgenren han har samarbetat med de allra största. För att nämna några av dessa: Herbie Hancock, McCoy Tyner, Dave Liebman, Kenny Wheeler, Chris Potter, Joe Lovano, Bobby Shaw, Philip Catherine, Toots Thielemans. Bland inhemska kollegor kan nämnas Putte Wickman, Eje Thelin, Ulf Wakenius. Flera av de främsta musikerna i svensk jazz har under åren medverkat i Håkans egna grupper.
I Håkan Broström Quartet bjuder han och hans fantastiska band främst Broströms egna kompositioner, men blandar in en och annan standard – givetvis i sin egen unika tappning.
Bandet består av basisten Palle Danielsson, Jacob Karlzon vid pianot och trummisen Bengt Stark.

www.hakanbrostrom.com

Det efterföljande jammet inleds av studenter från S:t Sigfrids Folkhögskola ca 22.30, sedan bjuds den som önskar upp på scen. Har vi riktig tur tar någon av våra tillresta musiker även den chansen, och då kan magi uppstå…

Efter jammet – ‘round midnight – tar kvällens dj över kommandot i källaren – *Murreburresnurre von Lustigkurre and the Heavenly Vibe. Givetvis välkomnas alla jazzgäster att stanna kvar. Se separat programpunkt för mer info om ovan nämnda dj-fenomen.

Välkomna!