Hanouneh + Dennis Camitz

Datum: Lör 27/10 2012
Kostnad: 100 Riksdaler

Malmös nya reggaekomet Hanouneh kommer till Kafé de luxe och hon har hela sitt fantastiska band med sig! Hanna Hanouneh Cinthio befinner sig i ett musikaliskt gränsland mellan väst och Mellanöstern. Hon började sjunga jazz och blues på klubbar i Sverige och Danmark, men har senare annamat andra stilar, framförallt reggae och hiphop. Hanouneh har arbetat med några av Mellanösterns främsta hiphopartister, som DJ Lethal Skillz & the 961 Underground Family.

Hanouneh använder sina egna känslor och erfarenheter från Gaza när hon skriver texter tillsin musik. Texter som kan handla om situationen för flickor och kvinnor som balanserar mellan egna fria val och familjens traditioner i mellanöstern. I hennes röst ljuder av såväl klassiskt reggae-gung som ett orientaliskt inslag.

www.hanouneh.com/Home.html

NYBOKAT: Dennis Camitz, kl 23
Läs och lär om Dennis och hans musik på www.denniscamitz.com/

Dj i källaren denna kväll är allas vår Selecta Icue. En småländsk skåning med rytmen i blodet, som sällan kan låta micken ligga när det vankas musikalisk spis. Denna kväll tar han Pågatåget hem till rötterna för att bjuda upp till yster dans. Bland allt örongodis kan du lätt räkna med att få njuta både dancehall, reggae, hiphop, progg och en och annan gamla goding!