Bye Bye Bicycle

Datum: Fre 05/10 2012
Kostnad: 100 Riksdaler

Välkomna på riktig popkonsert! Härligheten drar igång ca 23.30.

Dj vid dansbanan är Sockerlobbyn. Mannen bakom detta söta alias utlovar en kväll av dansant pop från 1960-talet och framåt. Hans fokus ligger på gitarrljud men han kan ibland ta en sväng genom den ektroniska popkurvan, så förbered öronen för ljuvliga toner och fötterna för ihärdigt jobbande!

I Gräddhyllans vinylbar vänder dj Alo och Poppa P på både soul, rock, soulig rock och rockig soul. Så här finns något för varje soulrock-öra…

Att ha spelat i band i 11 år är idag något relativt ovanligt. Att medlemmarna, i alla fall enligt dem själva, knappt ens hunnit blivit vuxna är förmodligen än mer anmärkningsvärt. För gruppen BYE BYE BICYCLE ter sig dessa fakta dock högst naturligt.

Bandets resa började 2001 i Bovallstrand på den svenska västkusten. Sedan kom det att ta nästan ett decennium av slit i replokalen innan man i augusti 2009 kunde släppa fullängdsdebuten ”Compass”. Albumet mottogs väl och många recensenter gav bandet epitet som ”det stora framtidslöftet” eller kallade det ”en fantastisk debut”.Skivan lanserades i 15 länder och tog bandet på flera omfattande turnéer runt om i Europa.

Hösten 2011 startade man den omtumlande inspelningen av ”Nature” tillsammans med Mattias Glavå i Göteborg. När bandet nu i höst ger sig ut på turné för att fira släppet av sitt andra album säger de själva att de är starkare än någonsin.

GP har bland andra gett Nature ett högt betyg. Bl.a skrev Johan Lindkvist på tidningen om albumet:

Musiken skapar vida himlar och fjärran horisonter med det grandiosa pianot, de pigga syntarna, det bredbenta drivet och trummorna som låter som om de var inbäddande i en blandning av sockervadd och champagne. André Vikingsson sjunger med indieattityd men lyfts av körerna och blir till en charmerande lågbudget-variant på Chris Martin – minus allt lull-lull. Bye Bye Bicycle balanserar sina popsånger perfekt mellan melankoli, eskapism och romantik. Skönt bra skiva!

byebyebicycle.com