Labyrint OBS! KL 22

Datum: Fre 12/10 2012
Kostnad: 150 Riksdaler

Tidigare stod här fel entrépris, beklagar detta. 150 kr plus förköpsavgift är det som gäller. Dörrar kl 21, på scen 22.

Bandet vars stoppade konsert just här i Växjö skapade nationell debatt (artikel på SR:s hemsida finns här) för ett år sedan kommer nu tillbaka. Och denna gång tänker vi inte låta nånting stoppa dem!

FÖRKÖP FINNS HÄR. Det kostar en tjuga extra, men ger garanterad plats på konserten.

Labyrint är hiphop/reggae/dancehallgruppen från Uppsala som tagit Sverige med storm. Gruppen ligger bakom undergroundhits som “Vår betong”, “Fingrarna i luften”, “När mörkret faller” och många fler. De släppte ett mixtape fritt på nätet 2009 och jobbar nu hårt med den officiella debutskivan som ska släppas genom Universal.

Labyrint består av Jacco, Dajanko, Aki och Sai. Alla har de känt varandra sedan barnsben och nästan alltid hållit på med musik, men det var runt 2004-2005 som de bestämde sig för att organisera sig ordentligt och börja göra låtar tillsammans. Efter många liveshower och inspelningar skrev och framförde de låten “Vår betong” i slutet av 2007 som det även spelades in en amatörvideo till 2008. Låten levde sitt eget liv och spreds som en löpeld genom Sverige. Både i storstäder och på landet sjöng folk med i låten om deras betong Gottsunda. Man började göra samarbeten med Masse från The Salazar Brothers och andra producenter. Släppte sedan mixtapet på nätet och det blev den mest nedladdade på den Whoa.se. Efter många gigs och låtskrivande kontaktades Labyrint av Universal och erbjöd dem ett kontrakt för debutskivan som spelas in nu och släpps i januari 2011. Singeln “Kärleken?” släpptes den 25:e oktober och är en tung reggaelåt mot våld, producerad av Mr.Sloap. Videon till låten släpptes samma dag. Singeln innehåller även en b-sida som heter “Hat!” och är en låt i samma tema fast på en hiphopbeat producerad av Sai.

Eftersom bandet hängt med ett tag har de en klassisk Myspace-sida, och den hittar du HÄR

Dj i källaren denna kväll är vår baktaktsälskling Selecta Cedde (Nice it Up) som kommer att blanda reggae med hiphop, dancehall och ett stänk afro-disko! Lyssna in dej på hans soundcloud HÄR