Releaseparty: Vi-Ska

Datum: Fre 15/06 2012
Kostnad: 100 Riksdaler

Växjös åtta okrönta reggae-kungar släpper ny platta och firar med spelning hos oss!

Vi-Ska! är bandet som med hjälp av lika lekfulla som kraftfulla toner från blås, klaviatur och skönsång ständigt tycks få sin publik till obönhörlig och salig dans! Musiken bottnar i reggae men har tydliga spår av såväl balkan, hiphop som ska – något som genomsyrar bandets nya sound.

PÅ nya skivan “Ska ska det vá” släpps på såväl cd som spotify, har bandet ytterligare ökat på influenserna från vitt skiljda musikstilar. Skivan är inspelad av bandets egen multiinstrumentalist Jonatan Barck i Studio Vind här i staden. På skiva medverkar förutom bandet själva gästartister från hiphop-kollektivet ARS – Authentik Rhyme Sayaz, något som enligt bandet både tillfört musiken direkt och gett extra kreativitet skapandet.

www.myspace.com/viskamusik

Dj är vår gamle trogne stöttepelare, vaktmästare och själslige frände DJ iCue. Denne allmänne glädjespridare var tidigare en reggaeprofil i staden, bla genom sitt band Papayas, och är nu för tiden medlem i malmöbaserade Dub Fiction Sound. På sin musikaliska meny har han en hel del baktakt som friskt blandas med arenbi, hiphop, lite gamla svenska godingar och en stadig portion dancehall.

Vid mixern ute på verandan får vi storfrämmat ända från Västkusten! Den saltstänkte och meriterade Dj Repeter kommer att spela en själfull och trivsam blandning av puttrig indiepop, soul, ska, reggae & allmänt fräsiga låtar från sextiotalet.

Redigt rejält välkomna!