Sommarpremiär med Mommyheads (USA)

Datum: Fre 01/06 2012
Kostnad: 100 Riksdaler

Premiärkväll för sommarkonceptet med UTEBAR och scen inne i matsalen. Konsert ca 23.30, med Mommyheads – The best band you never heard. Kom och sola natten lång!

När New York- / San Franciscobandet The Mommyheads spelade hos oss för ett par år sedan häpnade många i publiken över bandets skicklighet och drag på scenen. Nu kommer popveteranerna (som släppte sin första skiva 1987!) tillbaka med den nysläppta och hyllade plattan “Delicate Friction”.

Så här skrev DN om dagen om skivan som de belönade med 4 poäng av fem:
“Bandets långa karriär har i ordets båda bemärkelser ­inneburit en uppförsbacke. ”No one gives a damn about your band” är det avslutande spåret på gruppens åttonde skiva, den tredje efter det decennielånga uppehållet som blev följden av besvikelsen efter den uteblivna framgången med gruppens självbetitlade femte album. Men på nya skivan finns inga spår av uppgivenhet, tvärtom. Trots sårbarheten är några sånger förvånansvärt uppsluppna. Ändå är det som fastnar snarare ett par vackra ballader och några aviga låtkonstruktioner, som kan föra tankarna till tidiga Genesis. Att flera låtar bygger på samma material är mer en tillgång än en nackdel: det bidrar till att albumet känns ovanligt sammanhängande.”

Länken som låg här tidigare var felaktig, men kolla in bandets riktiga hemsida här: themommyheads.com/

Dj-duon inne vid dansbanan denna kväll är Sockerlobbyn & Simon, som utlovar dansant pop från 1960-talet och framåt. De bådas fokus ligger på gitarrljud men de räds inte avstickare i den bekanta elektroniska popsvängen.

Vid baren på verandan bjuder dj Zimone blandade godbitar i form av hiphop, reggae och elektronica.

Välkomna!