Celso Paco & Dynamo De Luxe

Datum: Fre 25/05 2012
Kostnad: 100 Riksdaler

Dörrar kl 21, på scen 22. Så länge det finns plats i lokalen säljs biljetter i dörren, men för den som ändå vill vara garanterad en plats rekommenderas en förköpsbiljett – som finns HÄR.

Afrobeat-konsert med Celso Paco och hans fantastiska göteborgsband i två set! Det är inte bara gruppens passande namn som gör att musiken kommer att passa in som handsken i vår glada klubbmiljö: Vänta er ett hejdlöst och jazzigt Afro-groove, böljande Etno-pop, eller vilket nu begreppet kan vara? Bandet har tidigare gjort bejublade och bedansade framträdanden på såväl Urkultsfestivalen som i Sveriges Radio.

I centrum står den moçambiquanske sångaren, kompositören och slagverkaren Celso Paco, uppvuxen mitt i den moçambiquanska musik- och danskulturen. Han inspireras av musiken från hemstaden Maputo såväl som grannländerna Sydafrika och Zimbabwe, och blandar med soundet från den internationella rock- och jazzscenen. Celso Paco sjunger om personliga upplevelser och reflektioner på varierande språk: ronga, portugisiska, engelska och franska!

Celso Paco förenades med Dynamo De Luxe 2004 när han gav sig i lag med medlemmar ur det forna kultafrobandet Mama Malumma. Det göteborgsbaserade bandet består helt av musiker med kärlek till afrikas rytmer, men som låter sig påverkas av allt som ger blodomloppet näring inom konst och musik – därför blir soundet unikt!

www.dynamodeluxe.com

I pausen samt efter konserten kommer Lars på Bas – som tidigare på kvällen framträtt med Kapten Röd ta över kontrollen i dj-båset. Han bjuder mestadels baktakter med också andra rytmer som kommer att få er att sväva på dansgolvet!