DocLounge DLX: The artist is present

Datum: Ons 25/04 2012
Kostnad: 50 Riksdaler

Vi är superpeppade på att visa denna sprillans färska film, som vi till slut fick tag i! Detta är en både efterlängtad och prisvinnande pärla. Missa inte!! Doc Lounge Växjö i samarbete med Växjö konsthall presenterar stolt:

MARINA ABRAMOVIĆ: THE ARTIST IS PRESENT (Usa, 2012, 106 min) ENGELSKA. (ej textat).

REGISSÖR: Matthew Akers

FILMSNACK: En inbjuden gäst samtalar med oss i publiken efter filmen!

MAT: Ät din middag på Doc Lounge de luxe! Luxan har som vanligt riktigt smarriga rätter på menyn. I baren på ovanvåningen säljs det också vin, öl, kaffe mm. Ta gärna med din förtäring ner i Doc lounge-källaren för en god start på kvällen!

TID: Dörrarna öppnar 19.00 Film kl 20.00

PLATS: Kafé de luxe, Växjö

ENTRÉ: 50 kr

I över fyra decennier har konstnären Marina Abramović utmanat sina egna begränsningar i sin strävan att definiera och omvärdera vad konst är. Med sin egen kropp som verktyg, och ibland med risk för sitt eget liv, skapar hon performance som utmanar, chockerar och berör oss.

FilmenMarina Abramović The Artist is Present följer konstnären under förberedelserna för hennes stora retrospektiva utställning på Museum of Modern Art (MoMa) i New York 2010, en utställning som sågs av förbluffande 750.000 besökare. För Marina Abramović var utställningen och filmen en chans att bemöta frågan som hon fått om och om igen under sin karriär: ”Men varför är det här konst?”.

läs mer på www.doclounge.se/vaxjo