Urban Cone

Datum: Lör 28/04 2012
Kostnad: 100 Riksdaler

Stockholmsbandet Urban Cones sound är en smältdegel av influenser och uttryck samlade från fem personer och deras individuella musikbakgrund. Bandet fungerar som en tätt sammansvetsad enhet där alla komponenter är lika avgörande för resultatet. Musikaliskt kan man se Urban Cone som ett möte mellan Miike Snows melodisäkra och genomtänkta ljudlandskap blandat med 2000-talets hårda och känslofyllda britpop.

”Det blev naturligt en enhet utan front, vilket är relativt ovanligt, men Urban Cone har aldrig handlat om enskilda individer. Alla utgör samma vikt i helheten och det är den och vad den gör som vi tycker alltid ska stå i fokus.” – säger Urban Cone.

Det har gått fort för Urban Cone – Hösten 2010 la de ut en välgjord demo av första låten Urban Photograph på sin hemsida. Låten fick stor uppmärksamhet på diverse bloggar och nådde under vintern en 2:a plats på The Hype Machine och låg länge A-listad på webradiostationen Gimme Indie. Sedan dess har de även hunnit med att spela på flera av landets klassiska scener från Strand och Debaser till klubbspelning på Way Out West, Island in the Sun-festivalen och två x Popaganda.

”Sedan vi började, för ett år sedan, har vi mött en otrolig framgång. Men vi har arbetat hårt och kommer fortsätta göra så. Vi har aldrig skämts över att vi har höga ambitioner och vi tror innerligt på att det vi gör kommer att ta oss precis dit vi vill. Hittills har ingen tvivlat.”