Reggae x 2: Partiet + Alvaret

Datum: Fre 13/04 2012
Kostnad: 100 Riksdaler

Entré till hela huset från kl 21. Alvaret på scen 22.30, Partiet på scen 23.30. Dj spelar reggae och närliggande rytmer!

Partiet
Om reggaen är den nya proggen eller inte låter vi vara osagt. Men svenska reggaebandet Partiet förenar nu musik och politik på ett nytt och humoristiskt sätt i en enda stor röd-grön-gul röra. I svallvågorna av framgångarna för Svenska Akademien, Kapten Röd och Kultiration kommer nu Partiet som består av sex medlemmar från Jönköping, Umeå, Piteå och Stockholm för att presentera sitt partiprogram. Och det går i baktakt. Bandets singel ensamkommande flyktingbanan släpps på iTunes och Spotify den 25:e februari. Lyssna in svänget!

Alvaret
Bandet Alvaret från Öland spelar roots-reggae på öländska. Med inspiration från Ölands karga landskap samt solen, vinden och havet skapas såväl melankoliska som glädjesprudlande tongångar. Alvaret tar dig med på en musikalisk resa med utgångspunkt i reggaen och för dig sedan genom såväl folkmusik som psykedelisk rock. Alltihop på sitt egna, öländska vis…

Vid skivspelaren
Dj-duon Murreburresnurre von Lustigkurre and his heavenly vibe fortsätter sitt glada framgångskalas och följer ikväll upp med ytterligare en spelning i samma saliga anda som de tidigare! Rytmernas kungar mixar ihop en lika lättsam som dansant blandning av dancehall, hiphop och latino och kryddar upp med arabiska och afrikanska rytmer! Denna kväll med en extra portion reggae förstås!